AGF KVINDEFODBOLD: ÆNDRINGER I EJERSKAB

30.04.2024 15:00

AGF Kvindefodbold ApS er på vej med en organisatorisk ændring i ejerstrukturen. Visionen og ambitionerne omkring kvindefodbolden i Aarhus og Østjylland forbliver uændret. 

AGF Kvindefodbold er drevet af AGF Kvindefodbold ApS, som siden sin stiftelse for fire år siden er ejet af AGF A/S, IF Lyseng og VSK Aarhus. Nu udtræder IF Lyseng af anpartsselskabet bag AGF Kvindefodbold. Det sker efter eget ønske fra starten af den kommende sæson. 

- Vi ønsker alt det bedste for AGF Kvindefodbold i fremtiden. Men samtidig er vi hos IF Lyseng overbeviste om, at vi kan bidrage til at styrke pige- og kvindefodbolden yderligere i Aarhus ved at skabe et stærkt alternativ i den sydlige del af byen.

- I IF Lyseng anerkender vi AGF’s store indsats for at skabe en eliteprofil for kvindefodbolden i byen, og vi kommer fortsat til at levere talenter til AGF, siger sportschef Lars Klitgaard i en pressemeddelelse fra IF Lyseng Fodbold om udtrædelsen.


- AGF Kvindefodbold blev i 2020 etableret i en overbygningsaftale med IF Lyseng og VSK Aarhus, der historisk set har været garanter for både talentudviklingen og kvindeelitefodbolden i Aarhus. Men vores aftale med moderklubberne har haft sine tekniske begrænsninger - blandt andet for de turneringsmæssige forudsætninger, fortæller Marie Greve, chef for AGF Kvindefodbold.

- Så IF Lyseng ønsker nu at få en større selvstændighed, og det er helt naturligt, at man efter fire år ser på samarbejdsgrundlaget, og om det skaber den størst mulige værdi for de deltagende klubber og for helheden, tilføjer Marie Greve.  



Det er blandt andet et ønske om en stærkere seniorkultur, der får IF Lyseng til at udtræde af samarbejdet. Derudover har planerne om et nyt stadion i Vejlby og forbedrede faciliteter til fodbolden for piger og kvinder gjort, at samarbejdsrelationen til VSK Aarhus naturligt nu får et større fokus.

- Vi er i VSK Aarhus fortsat glade for at være en del af AGF Kvindefodbold. Vi ser ændringen i ejerstrukturen som en mulighed for at intensivere vores fokus på fællesskabet omkring fodbold for piger og kvinder på tværs af niveau og ambitioner, siger bestyrelsesformand i VSK Aarhus, Martin Christensen i forbindelse med IF Lysengs udtrædelse. 

Alle parter deler da også fortsat ambitionen om at styrke fodbolden for piger og kvinder i Østjylland. 

- AGF Kvindefodbold vil fremadrettet fortsat have en tæt dialog og samarbejde med IF Lyseng, hvor målet er, at de bedste pigespillere i regionen samles i en overbygning - nu primært med afsæt i samarbejdet med VSK Aarhus.

- Og visionen om, at alle piger skal kunne få drømmen om at spille i AGF opfyldt, er den samme, understreger Marie Greve. 

AGF Kvindefodbold vil fortsat have to talenthold i U19 og U16 Ligaen, samt et førstehold i Gjensidige Kvindeligaen, og fra den kommende sæson vil der blive føjet et AGF U14-hold til overbygningssamarbejdet.