INGEN REVANCHE MOD FCN FREDAG AFTEN

03.05.2024 18:11

Det blev ikke til nogen århusiansk fredagsfest i Ceres Park, da FC Nordsjælland tog alle tre point.

Fredag aften dannede Ceres Park en smuk forårsamme ramme om vores kamp i 3F Superligaens runde 28, hvor FC Nordsjælland var på besøg.

Det er ikke så længe siden FCN sidst var i Aarhus, hvor vi vandt 1-0 og kvalificerede os til pokalfinalen, men siden har vi også lidt et nederlag i Farum.

Så det var på en måde revanchetid for begge hold i dagens kamp, hvor det var gæsterne som kom først til muligheder foran vores mål med et frispark og et hjørnespark i en start som var præget af en del frispark.

Efter et sådan et endte bolden hos gæsternes Ibrahim Osman som fra kanten af feltet ramte bolden som man sjældent gør og kunne bringe gæsterne foran med - må vi også anerkende - noget af et drømmehug uden chance for Bailey Peacock-Farrell i vores mål.

Næste chance tilfaldt også FCN, hvor selvsamme Osman kom alene igennem, men Bailey Peacock-Farrell kom fremragende ud af sit mål og fik reddet situationen.

Vi kæmpede lidt med at få skabt de helt store chancer i første halvleg, hvor vi havde svært ved at finde hinanden og den sidste aflevering blev for upræcis.

Og samtidig havde vi rigeligt at gøre med at holde styr på gæsternes hurtige og vævre spillere, som kom til flere farlige afslutninger, der krævede det bedste fra Bailey i AGF-målet.

Hen mod en halv time kom vi ind i en god periode med flere stærke hjørnespark. På et af dem var Tobias Anker uhyre tæt på at kunne score sit andet mål på en uge, da han stærkt headede på overliggeren.

Men netop som vi havde fundet momentum, gjorde gæsternes Andreas Schjelderup igen det onde ved os.

Som i vores pokalkampe tidligere i år scorede nordmanden igen i aften direkte på frispark med endnu et vildtmål som vi passerede den halve time. Ærgerligt for gutterne, som ellers var ved at oparbejde noget fremdrift i en ellers vanskelig første del af kampen. Det kom ikke tilbage i 1. halvleg, som endte 0-2.

Anden halvlegs først chance tilfaldt hjemmeholdet, som startede godt efter pausen. Frederik Brandhof kom efter få minutter til et godt skud, som blev reddet i en energisk indledning på anden halvleg fra vores side med fint AGF-pres og vi var uheldige med ikke at få gevinst af den første periode i 2. halvleg, hvor vi stærke, men ikke formåede at få kapitaliseret på en god periode.

Gift Links har scoret nogen vigtige mål mod FC Nordsjælland i pokalturneringen, og også i dag forsøgte Links at komme på tavlen med flere gode momenter. Men i dag havde FCN’s målmand luret Links.

Vi fortsatte med at være i teten i 2. halvleg. og efter 70 minutter forsøgte Mortensen sig udefra og kun en stærk redning fra FCN’s målmand holdte vores målscore på nul.

Presset sad bedre i anden halvleg end i første, og det var kun stærkt spil fra den nordsjællandske målmand, der holdte os fra at få reduceret. Op til flere gange fik vi spillet os igennem og havde også vores muligheder på standardsituationer, men Andreas Hansen havde taget handskerne med til Aarhus.

I perioder var det spil til et mål for århusianerne, som virkelig fik sig flot revancheret i kampens 2. halvleg, men desværre uden at få vekslet overtaget til det mål, der kunne have skabt endnu mere håb om et comeback.

I stedet slog gæsterne kontra sidst i kampen og øgede deres føring.

Men vi fik dog reduceret, da Magnus Knudsen scorede direkte efter et hjørnespark i overtiden til 1-3. Det var dog for sent til vi for alvor kunne true FCN's sejr.

Så selv om vi altså fik spillet os rigtig flot tilbage i dagens kamp i anden halvleg, lykkes det ikke at komme tilbage i kampen på måltavlen. Derfor må vi håbe, at en resultatmæssig dårlig generalprøve giver en god premiere og vi kan tage en god 2. halvleg med videre til næste kamp. Det er som bekendt pokalfinalen på torsdag, der er helt udsolgt. Vi ses i Parken på Kristi Himmelfartsdag.