AGF NYHEDER

Ambassadør-portræt: Flemming Knudsen

I miniserien med portrætter af AGF's Goodwill-ambassadører er turen kommet til Flemming Knudsen.

Som tidligere borgmester og fremtrædende idrætsleder i en menneskealder er Flemming Knudsen et af de bedst kendte ansigter i Aarhus inden for både politik, erhvervsliv, kultur og idrættens organisationer.

Selv om hans passion for idrætten oprindelig stammer fra de unge år i AIA-Tranbjerg, har hjertet i årtier også banket for AGF.

"Og det gør det, fordi AGF ganske enkelt er Byens Hold. Det er meget vigtigt, at byen, erhvervslivet, kulturlivet, politikerne og alle andre borgere bakker op om AGF, som jeg anser for at være byens bedste brand."

Hvad har fodbolden og AGF betydet for dig?
- Man kommer ikke uden om, at fodbold er Danmarks nationalsport. Jeg begyndte at spille fodbold som 6-årig og har været idrætsleder i 30 år, herunder hovedformand i en anden lokal idrætsforening, AIA-Tranbjerg. Relationerne til AGF begyndte med lokalopgørene på Århus Stadion mod AIA, men siden har jeg fulgt de fleste af AGF's kampe på stadion gennem tiderne.

Hvad er dine bedste/værste oplevelser inden for fodbold og AGF?
- Der har været utallige oplevelser. Det var en speciel oplevelse for mig, da jeg den 23. oktober 1979 fungerede som speaker på Århus Stadion, da AGF mødte Bayern München i den daværende UEFA Cup. Tyskerne vandt 2-1 i en spændende kamp, hvor nu afdøde Kim Sander scorede AGF's enlige mål.

Hvem er din favoritspiller i AGF og/eller generelt?
-
I AGF er det ubetinget Peter Graulund på grund af hans fightervilje og målinstinkt. Men ellers kan det næppe overraske nogen, at jeg med glæde husker AIA's elegante højre wing, Poul Pedersen, der var anfører på landsholdet og den første danske spiller, der opnåede at få 50 landskampe i en tid, da der blev spillet langt færre landskampe end i dag.

I ØVRIGT MENER JEG:
"At det er en dejlig opgave at være Goodwill Ambassadør for AGF. Den tillid, som klubben har vist mig siden korpsets oprettelse, vil jeg fortsat forsøge at leve op til over alt, hvor jeg færdes. Man skal heller ikke undervurdere den omfattende networking, der foregår før, under og efter kampene på stadion."

21. december 2012   Kl. 0:05 Af AGF  
Fra:/-til/-