AGF NYHEDER

AGF-topscorer fylder 70 år

Den forhenværende AGF-angriber og nuværende fodboldambassadør Jørn Bjerregaard fylder lørdag 70 år.

Jørn Bjerreggard var en målfarlig angriber på AGF's 1. divisionshold i sæsonerne 1962-66 og dannede i alle årene makkerpar med Henning Enoksen.

Bjerregaard var en hurtig spiller, der blev benyttet som højre wing eller centerforward. Han skabte med sit vandrende spil ofte uro i modstandernes forsvar, men hans helt store force var hovedspillet. Han headede meget hårdt og præcist til bolden og scorede mange mål med hovedet.

Bjerregaard kom som ungdomsspiller til AGF fra Hasle Boldklub i 1955. I sine fem sæsoner på AGF's førstehold scorede han ikke færre end 61 mål i blot 89 kampe. Han var med til at vinde sølvmedaljer til AGF i 1964, pokalfinalen i 1965 samt bronzemedaljer i 1962. Derudover opnåede han fire ungdomslandskampe.
 
I 1966 skrev han kontrakt med den østrigske klub SK Rapid Wien. Her opnåede han i de næste seks sæsoner stor succes. Bjerregaard var med til at vinde mesterskabet to gange og pokalturneringen tre gange. Deudover blev han i både 1968 og i 1970 kåret til Årets Spiller i østrigsk fodbold. Han scorede mere end 100 mål for Rapid og var turneringstopscorer i sin anden sæson i klubben.

I sæsonen 1968/69 nåede Bjerregaard og Rapid til kvartfinalen i Europa Cup'en for Mesterhold og var ude i forlænget spilletid mod mægtige Bayern München med blandt andre Sepp Maier, Franz Beckenbauer og Gerd Müller på holdet.
 
I 1976 vendte han for en kort bemærkning tilbage til Aarhus som træner for AGF og førte holdet fra 2. division tilbage til dansk fodbolds bedste række.
 
Jørn Bjerregaard er i dag bosat i Østrig og har i mange år været beskæftiget i rejsebranchen.  Han er hvert år i Danmark for at besøge venner og familie og benytter altid lejligheden til at overvære AGF's hjemmekampe. Som medlem af AGF's fodboldambassadørkorps holder han også kontakten til klubben ved lige.
  
AGF Fodbold har sendt fødselaren en lille opmærksomhed i anledning af den runde dag og en hilsen med en tak for hans indsats for klubben.

Læs interview (på tysk) fra 2010 med Jørn Bjerregaard hos fanmagasinent Forza Rapid >>

 

 

18. januar 2013   Kl. 13:00 Af CHH / OH  
Fra:/-til/-