AGF's historiske samling

gamle fodboldstøvlerskib1vifte 1olding trøje 1

medalje 1per beck 1vimpelCELTIC TRØJE FRONT FRIT

På denne side kan du se og læse om nogle få udvalgte effekter og genstande fra AGF's historiske samling.

Samlingen består af effekter og tryksager, som klubben igennem årene har gemt, erhvervet og modtaget som gaver.

Effekterne fortæller på hver deres måde om mindeværdige kampe og profiler, men giver også et kulturhistorisk billede af samtiden. Den består blandt andet af spillertrøjer, medaljer, udklipsbøger, fotografier, støvler og småtryk med sædvanligvis kort levetid som billetter, festsange, plakater, programmer og meget mere.

Samlingens styrke ligger således ikke kun i de enkelte unika og sjældenheder, men i dens samlede og mangfoldige indhold.

Indsamlingen fortsætter til gavn og glæde for nutidens AGF'ere, men ikke mindst for kommende generationer af AGF'ere, dem der kommer efter os. AGF's historiske samling er derfor fortsat interesseret i at modtage ting med relation til klubben og fodbold generelt.

Hvis du har effekter, som du ønsker at forære til AGF's historiske samling, og dermed selv være med til at bevare historien og udbygge samlingen, bedes du kontakte Ole Hall på oh@agf-as.dk eller på telefon 89 38 60 46 (hverdage 0800-1600).

Vi er interesseret i:

• Scrapbøger
  • Fotografier, herunder af førsteholdet, ungdomshold, ledere, fra ture og fester, af klubhuset osv.
  • Smalfilmsoptagelser og videooptagelser fra kampe, rejser, stævner, sammenkomster og fester osv.
  • Medaljer og erindringsgaver
  • Sange fra AGF-fester • Gamle matchworn AGF-trøjer
  • Breve, korrespondance, protokoller
  • Gamle spillerkontrakter fra 1978-1998
  • Gamle billetter
  • Gamle plakater
  • Hjemme- og udebaneprogrammer for førsteholdet (dog ikke hjemmebaneprogrammer fra 2003 og frem),
  • Programmer (hjemme og ude) for DS-holdet og ungdomshold, stævneprogrammer
  • Sodavandskapsler med AGF-spillere fra Koral-sodavand (1973)
  •  Badges med AGF-spillere, eks. "Min AGF-favorit" med foto af en spiller fra ca. 1982
  • Samlebilleder (f.eks. Foska, Gunnar Nu-billeder), AGF-autografkort
  •  Klistermærker (f.eks. fra fangrupper)
  • Pins, emblemer og nåle med relation til AGF (f.eks. fra klubber AGF har mødt)
  • Fanbeklædning (kasketter, tophuer, T-shirts osv.) og -effekter, tryksager såsom AGF-fankalendere, blade, indbydelser til udebaneture, klistermærker mv.
  • "Det Hvide Brøl", fanklubbens medlemsblad: Nr. 1 fra 1992 og nr. 1-2 fra 1993
  • Medlemsblade for "Martin Jørgensen Fanklub", der udkom 1998-2006
  • Juniorafdelingens blad "Støvlen" 1971 ff.
  • Bogen "Fodbold - en levevej" på 41 sider fra 1987 om Jan Bartram
  • Numre af bladene Idrætsbladet og Jydsk Idrætsblad • Medlemsblad for "Jan Halvor Halvorsen Fanklub", 1992-94, vi er usikre på om der rent faktisk blev udgivet et blad
  • Aarhus Stadion, fotografier, effekter, erindringer, gamle postkort med stadion og omgivelser som motiv