AGF-trøje - 1917

AGF-trøje fra omkring 1917, grøn- og hvidstribet med nakkelabel med teksten Foreningen til indkøb af Boldspilrekvisiter.

På vej hjem fra en AGF-hjemmekamp i september 1980 møder den tidligere AGF-back Per Knudsen den 80-årige Anton F. Tscherning Christensen. Tscherning Christensen, tidligere værkfører i montageafdelingen hos Thomas Sabroe & Co., var en trofast tilskuer til AGF's hjemmekampe og havde fast plads på række 6, plads 32, på hovedtribunen på Århus Stadion.

Tscherning Christensen havde været medlem af AGF i 70 år. Han dyrkede oprindelig atletik i AGF, men spillede også fodbold og havde i 1917 været på AGF's bedste fodboldhold, der dengang bar grøn- og hvidstribede trøjer og spillede deres kampe på anlægget ved Dalgas Avenue, da stadion endnu ikke var opført. Han havde gemt sin stribede AGF-trøje fra dengang og syntes nu, at Per Knudsen skulle have den.

Nogle år senere overdrog Per Knudsen trøjen til Kaj Holst Mikkelsen, der dengang ejede værtshuset Queen's Arms i Viby og i 2009 overdragede Kaj Holst-Mikkelsen trøjen til AGF, hvor den opbevares i en syrefri æske med syrefrit silkepapir.

olding trøje 1

olding tr'je 2