Gave fra Benfica - 1961

Gave 1961

En model (32 x 37 cm) udført i messingfiligran af et sejlskib (formentlig Santa Maria, der bragte Columbus til Amerika), placeret på træfod med metalplade med Benficas klublogo samt inskriptionen:

Do Sport Lisboa e Benfica
ao
AARHUS GYMNASTIKFORENING AF 1880
1° Joge dos Quartos de Final de
Taça dos Clubes Campeones Europeus
Lisboa 8-3-961

[bemærk ingen 1-tal i årstallet]

Der er tale om SL Benficas gave til AGF i forbindelse med klubbernes første opgør i Europacuppen for Mesterhold den 8. marts 1961. Gaven blev overrakt i forbindelse med banketten i Lissabon klubberne imellem.

skib1

skib2

skib3

Menukort 1961

Menukort (18 x 8 cm) fra den stilfulde banket på Hotel Royal på Store Torv i Aarhus efter kvartfinalekampen i Europacuppen for Mesterhold mod SL Benfica skærtorsdag den 30. marts 1961, hvor begge holds spillere og ledere mødtes til spisning, hyggeligt samvær og taler af klubbernes formænd.

Menuen var dejlig: Hønsekødsuppe efterfulgt af andesteg med kompot, en let osteanretning og til dessert romfromage med kirsebærsauce, inden man sluttede af med en kop mokka og hertil cognac og likør, givetvis ledsaget af en god cigar med mavebælte.

menu 1

menu 2