Kampprogrammer

Programmer for kampen AGF-Fuglebakken 1971

To programmer, det ene det officielle og det andet en slags folketingsvalgspropaganda fra Socialdemokratiet, til lokalopgøret den 13. september 1971 mellem AGF og Fuglebakken, hvor 21.000 tilskuere fyldte Aarhus Stadion.

AGF vandt opgøret 4-0 på mål af Hans Petersen og et hattrick af Torben Mikkelsen.

AGF's sejrende hold bestod af Ole Wendelboe, Ole Laursen, Jørgen Pagh, Jens Harmsen, Hans Brammer, Kjeld Jensen, Kjeld Seneca, Tom Bonde, Per Andersen, Hans Petersen, Erik Klinge og Torben Mikkelsen.

Fuglebakken (stiftet 1944) indgik i 1973 i et samarbejde med Hasle Boldklub og fik navnet IHF, Idrætsforeningen Hasle-Fuglebakken.

program 71 fugl 1

fugl 2

Program for kampen AGF-Liverpool 1971

Selveste Liverpool FC kom den  25. maj 1971 på  besøg på Aarhus Stadion, få uger efter at klubben havde tabt FA-Cup-finalen på Wembley til Arsenal med 2-1, en finale der traditionen tro var blevet transmitteret direkte i DR med legendariske Gunnar Nu Hansen ved mikrofonen.

Noget overraskende vandt AGF opvisningskampen med 3-2. Målene blev sat ind af Hans Petersen, Hans Brammer samt elegante Kristen Nygaard, der var udlånt fra Fuglebakken.

Liverpools scoringer stod Jack Whitham og Bobby Graham for.

Liverpool manglede dog flere af deres store stjerner, herunder målmand Ray Clemence, halfbacken Emlyn Hughes, innerwingen John Toshack og wingen Steve Heighway, der alle var optaget af landskampe.

De 13.000 tilskuere gav kampen et overskud på 10.000 kroner, og Liverpool FC fik 50.000 kroner for at stille op.

Liverpools hold talte den dengang ukendte angriber Kevin Keegan, som klubben netop havde hentet i 4.-divisionsklubben Scunthorpe United.

For at gøre det ekstra behageligt at sidde på stadions træbænke havde AGF lejet skumgummipuder til tilskuerne. Efter kampen blev mange af puderne smidt ind på banen og flere troede, at de kunne beholde puderne, og derfor kunne Aarhuus Stiftstidende dagen efter fortælle, at 90 puder var forsvundet.

Også børn blev væk, og en halv time efter kampen sad fem børn ensomme tilbage på stadions kontor. Deres fædre havde tilsyneladende glemt, at børnene var med til fodbold.

AGF-træner Kaj Christensen var stolt over sejren og udtalte efter kampen: "Englænderne undervurderede os og troede, at de kunne spadsere sig til en sejr."

Liverpools anfører, Tommy Smith, var modsat skuffet over nederlaget: "Jeg var imponeret af, at et amatørhold kunne spille så godt, men vi burde alligevel have vundet", udtalte han efter kampen.

liver 1

Program Skovbakken-AGF 1979

Program, pris 2 kroner, fra lokalopgøret i 1.-division den 5. september 1979 på Aarhus Stadion mellem hjemmeholdet Skovbakken og AGF.

På Skovbakkens hold var de senere AGF'ere Lars Lundkvist og Per Beck Andersen samt Lars Egebjerg, der tidligere har spillet for AGF, og som i øvrigt senere vendte tilbage.

Kampen sluttede 1-1 og AGF's mål blev sat ind af den letbenede angriber Per Nielsen.

Ole Wendelboe, Kurt Ross, Michael Hyldgaard, Jørgen Trads, Frank Olsen, John Stampe, Kim Sander, Kim Ziegler, Per Nielsen (Henrik Mikkelsen), Torben Mikkelsen, Finn Christensen repræsenterede AGF i denne aften.

Ib Nielsen var dommer og som linjevogtere var K. E. Gaarde fra Grindsted  og Carl Laursen fra Esbjerg på plads.

skovbakken 1

skobakken 2

Program AGF-Hvidovre 1967

Program for 1.-divisionskampen mellem AGF og topholdet Hvidovre den 17. september 1967.

Hvidovre, dansk mester 1966, toppede divisionen. og det var derfor en overraskelse at AGF, der lå i midten af rækken, vandt 2-1 på to mål af centerforward Bjarne Jensen.

AGF-holdet denne eftermiddag bestod af Ole Wendelboe, Ole Laursen, Karsten Petersen, Ove Sørensen, Kaj Holst-Mikkelsen, Søren Pedersen, Lars Jensen, Carl Beck, Verner Hermansen, Bjarne Jensen og Kjeld Jensen.

På Hvidovres stærke hold var blandt andet målmand Jørgen Henriksen, John Worbye, den senere AGF-træner Allan Hebo Larsen og wingen John Steen Olsen.

67 -2