Australsk landsholdsspiller på plads i AGF

Af: BJ - Foto: Getty Images den 31. august 2016, kl. 23:54

AGF har lejet den 21-årige kantspiller Christopher Ikonomidis i S.S. Lazio på en aftale, der gælder resten af sæsonen.

Kort før transfervinduets lukning har AGF styrket offensiven med den australske landsholdsspiller Christopher - i daglig tale Chris - Ikonomidis, der kommer fra den italienske klub S.S. Lazio.

- Chris er en dygtig kantspiller, der har flair. Med sin fart og teknik kan han både indgå i det kollektive spil og skabe noget på egen hånd. Han kender også vejen til målet, og han vil på den måde gøre vores spil mere uforudsigeligt og give os flere strenge at spille på i offensiven. Han bliver helt sikkert et spændende bekendtskab i AGF, siger sportschef Jens Andersson.

Chris Ikonomidis er i øjeblikket med det australske landshold, som skal ud i to VM-kvalifikationskampe mod Irak og Forenede Arabiske Emirater. Han fik sin debut i 2013 og står indtil videre noteret for syv A-landskampe.

På klubplan fik han sin fodboldopvækst i Sutherland Sharks, inden Atalanta fik øjnene op for hans talent og i 2009 hentede ham til Italien. I 2012 skiftede han på en treårig aftale til Lazio, hvor han har spillet for klubbens Primavera-hold. I foråret har han været udlejet til Serie B-klubben Salernitana med 14 kampe og en enkelt scoring til følge.

Når landskampsopgaverne er overstået tager han hul på et nyt kapitel i sin fodboldkarriere - nærmere bestemt i Aarhus og AGF.