- Vi har fået stærke karakterer ind på holdet

Af: BJ - 1. februar 2016, kl. 16:32

Når mandag bliver til tirsdag, smækker transfervinduet i, og sportschef Jens Andersson forventer ikke, at der på falderebet sker flere handler i AGF.

- Nej, jeg tror ikke, at der kommer til at ske mere. Man kan selvfølgelig stadigvæk få telefonopkald, der fører til noget, men hvis jeg skal gætte, så er vores transfervindue nu lukket i, konstaterer Jens Andersson få timer før deadlinen.

Dermed er det også allerede nu muligt at slå en streg i sandet og gøre status over den aktivitet, der har været i dette transfervindue. Numerisk er det status quo med tre spillere ud (Nordstrand, Yasin og Skhirtladze) og tre spillere ind, men kvaliteten i truppen er blevet løftet, vurderer sportschefen.

- Jeg synes, vi er kommet styrket ud af transfervinduet. Tre spillere har forladt os, og de tre spillere, der er kommet ind, har gjort os stærkere som hold. To af spillerne - Backman og Duncan - har tydelige lederegenskaber og en stærk karakter, hvilket har været vigtigt for os at få ind på banen, siger Jens Andersson og uddyber:

- Det har været et af de primære mål med transfervinduet, at vi ville have stærke karakterer ind på holdet. Glen og Lars arbejder meget med kulturen på holdet og i truppen, og her bliver rekrutteringen af spillerne ekstra vigtig, for det kan hjælpe os i det arbejde og fremskynde udviklingen, såfremt det er de rette karakterer, vi får ind.

- Det har vi fået med alle tre. Duncan og Backman er selvfølgelig to erfarne spillere med gode lederegenskaber. Jens Stage er mere fremtidens spiller med et stort potentiale. Så der har været en god balance på de spillere, vi har hentet, siger Jens Andersson, der hele tiden har været forberedt på, at der ikke ville være den store aktivitet i dette vinduet.

- Vi vidste meget tidligt, at det ikke blev et stort transfervindue for os, fordi vi i denne omgang ikke havde så mange penge at gøre med. Men salget af Yasin åbnede nogle muligheder, og derfor kunne det lade sig gøre at hente Backman og Duncan, fortæller Jens Andersson.

I hele forløbet har han også haft et øje på sommerens transfervindue, og de muligheder, der kunne opstå på det tidspunkt. Allerede tirsdag tager han hul på forberedelserne til den næste transferåbning.

- Vi har spillere på blokken , som måske først er tilgængelige til sommer, og så har vi valgt at vente, hvis vi til den tid kan få den rette. Det er også sådan, at Jacob (adm. direktør Jacob Nielsen, red.) nu er kommet ned på træningslejren, og når transfervinduet er lukket i aften, sætter vi os sammen for at kigge på budgettet for 16/17 og de økonomiske forudsætninger, vi kan handle ud fra. Når vi så har det på plads, sætter PC (chefscout Peter Christiansen, red.) og jeg os sammen for at lægge en strategi for, hvordan vi skal scoute i løbet af foråret. Så det handler nu bare om at komme i arbejdstøjet og forberede sommerens transfervindue så godt som muligt, slår Jens Andersson fast.