AGF henter svensk forsvarsspiller i Kina

Af: BJ - 18. januar 2016, kl. 7:59

AGF styrker defensiven med den 27-årige svensker Niklas Backman.

Den første tilgang i dette transfervindue er nu på plads. AGF har indgået en aftale gældende frem til sommeren 2017 med den svenske forsvarsspiller Niklas Backman. De to seneste sæsoner har midtstopperen, som står noteret for seks A-landskampe, repræsenteret den kinesiske klub Dalian Aerbin Football Club, og inden da var han i flere sæsoner en defensiv krumtap i den svenske traditionsklub AIK.

Sportschef Jens Andersson har et indgående kendskab til Backman, og han er begejstret over tilgangen til det centrale forsvar.

- Niklas har i et stykke tid stået øverst på vores ønskeliste over forsvarsspillere. Han er en erfaren spiller, som både fodboldmæssigt og menneskeligt passer godt ind i vores trup og klub. Han er karakterstærk og professionel i alt, hvad han foretager sig til både træning og i kamp. Samtidig er han forsvarsspiller med stort F, og han sætter en stor ære i at vinde sine dueller og holde modstanderne fra at score. Vi har søgt efter erfaring og styrke til vores bagkæde, og det får vi med Niklas, siger Jens Andersson.

Efter fire sæsoner og 113 kampe i AIK-trøjen valgte Niklas Backman i februar 2014 at skrive kontrakt med den kinesiske klub Dalian Aerbin Football Club, som han nåede at spille 59 kampe for. Nu tager han hul på et nyt kapitel i sin fodboldkarriere, og han ser frem til at repræsentere AGF og prøve kræfter med Alka Superligaen.

- Jeg fik en rigtig god følelse, da Jens tog kontakt til mig og sagde, at AGF gerne ville have mig til klubben. Følelsen blev kun stærkere, da jeg snakkede med trænerne og hørte om hele projektet, og jeg er glad for, at aftalen nu er på plads. AGF er en stor klub med en god organisation og mange fans, og jeg glæder mig til at prøve at spille i en ny liga. Min ambition er at vise, hvem jeg er i Danmark og vinde så mange kampe med AGF som muligt, siger Niklas Backman, der får nr. 3 i sin nye klub.

Allerede i dag kl. 10.30 har han sin første træning med sine nye holdkammerater på Fredensvang. Efter træningen vil han stå til rådighed for interviews.

Kort om Niklas Backman
Alder: 27 år
Position: Central forsvarsspiller

Højde: 186 cm