AGF og fanklubben sætter fokus på mangfoldighed

Af: BJ - 4. marts 2016, kl. 17:45

I et intensiveret samarbejde omkring forskellige samfundsansvarlige emner vil AGF og klubbens officielle fanklub i fællesskab fremover sætte fokus på flere aspekter af mangfoldighed.

Samarbejdet skydes i gang til årets første hjemmekamp i Ceres Park, hvor de traditionelle hjørneflag vil være udskiftet med regnbueflag.

- Som virksomhed har klubben et socialt og samfundsmæssigt ansvar, som vi fans ønsker at bakke op om og deltage aktivt i. Der er udfordringer alle steder i vores samfund, som vi med dialog, debat og øget fokus kan være med til at løse, siger Josephine Gretlund, repræsentant fra AGF Fanclub.

Lisa Kildsgaard, der er ansvarlig for presse og fanpolitik i fanklubben, uddyber:

- Som fans ved vi bedre end nogen andre, at fodbold spiller en kæmpe rolle i et lokalsamfund, og at der generelt er meget stor bevågenhed omkring fodbold! I Danmark har vi ikke samme tradition som i udlandet for at bruge det fællesskab, der er omkring vores klub, i den gode sags tjeneste, men hvis vi kigger tilbage, så har vi igennem tiden benyttet vores fællesskab til at markere fx. afstandtagen til racisme med "Giv racismen det røde kort" kampagnen osv., så det er ikke fordi det er nogen ny ide, vi har fået her. Vi vil bare gerne begynde at arbejde lidt mere bevidst med det - både på det lokale plan i Århus og med de helt store internationale kampagner, når det er relevant - og det har klubben heldigvis bakket os op i.

- Hvorfor så lige regnbuer på hjørneflagene mod FCK? Simpelthen fordi vi gerne vil hylde den mangfoldighed, der er i fodbold. Kig på vores tribuner - det er alle mulige forskellige mennesker, der elsker det her spil og brænder for det! Kærligheden til fodbold kan vi alle sammen være fælles om og det budskab synes vi stod enormt stærkt til at markere vores og klubbens fælles initiativ, siger Lisa Kildsgaard.

Hos AGF ser man frem til at løfte forskellige samfundsansvarlige opgaver i fællesskab med klubbens fans.

-  Vi har i forvejen en god dialog og et tæt samarbejde med vores fans og derfor er det kun oplagt, at vi også arbejder sammen på denne front. Vi ønsker i alle henseender at være en mangfoldig klub, og vi ser gerne, at de tilskuere, vi har til vores kampe, afspejler det omkringliggende samfund. Vi ønsker at være et fællesskab, der kan rumme alle, og hvor alle føler sig velkomne uanset baggrund, siger Jacob Nielsen, adm. direktør i AGF.

Tovholderne for samarbejdet med AGF vil være Josephine Gretlund og Lisa Kildsgaard.