1-3-nederlag i lokalopgøret

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 10. april 2017, kl. 21:40

25 dårlige minutter i første halvleg blev udslagsgivende i mandagens lokalopgør, som Silkeborg trak sig sejrrigt ud af.

1-3 viste måltavlen, da dommer Lars Christoffersen fløjtede kampen af og ret beset var det et ganske fair resultat på en kamp, hvor gæsterne kom frem til de fleste chancer og i en periode i første halvleg havde hjemmeholdet til tælling. Uopmærksomhed ved to hjørnesparkssituationer kostede i denne periode dyrt, og herefter var det op ad bakke resten af kampen. Mod Viborg lykkedes det at komme tilbage med to scoringer nede, men det blev ikke tilfældet mandag aften. Hovedparten af de godt 9000 tilskuere i Ceres Park forsøgte ellers på imponerende vis at bære holdet frem, men nederlaget stod ikke til at ændre.

Hjemmeholdet åbnede i bund og grund kampen ganske fint og kom i indledningen frem til tre gode muligheder. De to første havde Mustapha Bundu sidste fod på. Først trykkede han på en aflevering i dybden fra Mikkel Rask, men skuddet gik forbi den fjerneste opstander. Og kort efter fik han afsluttet på et indlæg fra venstre side, men Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet fik lige akkurat verfet bolden til hjørne. På det efterfølgende hjørnesparksindlæg flugtede en umarkeret Daniel A. Pedersen på en returbold, men forsøget strøg igen forbi mål.

I stedet var det et hjørnespark i den anden ende af banen, der førte til kampens første scoring. Silkeborg tog det kort, og sendte bolden til det bagerste område, hvor en fri Nicklas Helenius umarkeret kunne heade gæsterne i front. Målet så ud til at ryste AGF-defensiven, og i de følgende minutter var det Silkeborg, der havde teten. Endnu et kort taget hjørnespark førte midtvejs i halvlegen til yderligere en scoring, og denne gang var det Sammy Skytte, der blev spillet fri i feltet. Efter et træk til siden kunne han udbygge føringen.

Silkeborg havde også  chancer til flere scoringer, men godt målmandsspil af Aleksandar Jovanovic forhindrede, at gæsterne kom yderligere foran inden pausen - bl.a. diskede serberen op med en flot refleksredning på en afslutning fra Davit Skhirtladze, og han afværgede også et nærgående frisparksforsøg fra Emil Scheel.

Mod halvlegens slutning var det som, at AGF-spillerne fik lidt bedre greb om spillet, og i de døende sekunder var Dzhamaldin Khodzhaniiazov tæt på at reducere, men hans hovedstødsforsøg efter hjørne blev reddet på stregen af en SIF-forsvarsspiller. 0-2 holdt således halvlegen ud.

Fra anden halvlegs start forsøgte AGF-spillerne at skrue tempoet i vejret og sætte Silkeborg under pres. De helt åbne chancer kom der dog ikke ud af anstrengelserne. I stedet slog Silkeborg igen til i den anden ende af banen. Efter godt forarbejde af Davit Skhirtladze kunne Nicklas Helenius med sin anden scoring gøre det til 0-3. Skhirtladze og Helenius havde kort efter også mulighed for at gøre ondt værre, da de efter et boldtab pludselig havde frit løb mod mål, men på grund af manglende beslutsomhed hos SIF-angriberne slap AGF-defensiven med skrækken.

Efter en time kom Danny Olsen på banen, og han skulle kun bruge godt fem minutter til at bringe fornyet spænding ind i kampen. Bundu fandt ham med en fin aflvering, og fra kanten af feltet kanonerede han fladt bolden i mål helt ude ved nærmeste stolpe. Reduceringen gav fornyet tro på tingene hos hjemmeholdet, og i de følgende minutter pressede AGF-spillerne endnu hårdere på for at formindske føringen yderligere. Det blev da også til nærgående langskud fra Danny Olsen og Mustafa Amini, og Duncan havde en god hovedstødsmulighed, som han dog sendte forbi mål. Den største chance tilfaldt dog indskiftede Thomas Juel-Nielsen, men i fri position headede han over mål.

Opgøret sluttede dermed med et 1-3-nederlag, og nu er afstanden op til en af de øverste to pladser igen seks point. Det rygstød, som sejren i Viborg gav, blev der ikke bygget videre på. Om en uge venter AaB på udebane, og det er efterhånden ved at være sidste chance, hvis der stadig skal gøres forhåbninger om at havne på en af de to øverste pladser i puljen.

Kampfakta:
AGF - Silkeborg IF 1-3 (0-2)
0-1: Nicklas Helenius (16')
0-2: Sammy Skytte (22')
0-3: Nicklas Helenius (54')
1-3: Danny Olsen (67')

Advarsler:
AGF: Mustapha Bundu, Dzhamaldin Khodzhaniiazov

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Mikkel Rask, Dzhamaldin Khodzhaniiazov, Jesper Juelsgård (61: Thomas Juel-Nielsen) - Martin Spelmann, Mustafa Amini, Daniel A. Pedersen, Elmar Bjarnason (61: Danny Olsen) - Mustapha Bundu (79: Chris Ikonomidis), Morten 'Duncan' Rasmussen

Silkeborg IF:
Thomas Nørgaard - Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer - Robert Skov (89: Nicolaj Agger), Ibrahim Moro, Sammy Skytte, Emil Scheel - Davit Skhirtladze (81: Andreas Albers), Nicklas Helenius (90: Tobias Salqvist)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet
-->