Sponsornetværk sætter rekord

Af: SHC - 27. august 2017, kl. 19:10

Det kan godt betale sig at være en del af sponsorkredsen omkring en fodboldklub. Det må i hvert fald være konklusionen, når man ser på AGF Aarhus Netværk, der er et netværk omkring AGF, som klubbens sponsorer har mulighed for at være en del af.

Formålet med netværket er at aktivere sponsorerne via erfaringsudveksling, samarbejde og tættere dialog, og dermed skabe merværdi og forretning for de godt 200 virksomheder, der er medlem.

Hvert år laves en undersøgelse af den omsætning, som medlemsvirksomhederne tilskriver deres deltagelse, og tallene for 2016 viser nu, at AGF Aarhus Netværk sidste år satte rekord med en omsætning på 71.6 mio. kr. Det er en fremgang på 20 procent i forhold til 2015, hvor der blev omsat for 59.4 mio. kr.

- Det er meget tilfredsstillende tal, der viser, at vi har et koncept, der fungerer rigtig godt. Når vi fortæller vores samarbejdspartnere, at deres engagement i AGF kan give dem en konkret værdi og en øget omsætning, så taler de her tal næsten for sig selv. De viser, at man - hvis man er en aktiv del af netværket og bruger det aktivt - så kan man få rigtig meget ud af sin deltagelse, siger netværkschef, Bent Wachmann.

Tallene i undersøgelsen er baseret på svar fra 101 af de 198 medlemmer i netværket. Omsætningen svarer til, at hver virksomhed omsætter for 362.000 kr. - alene via netværket. Og da det ikke er alle medlemmer, der har indberettet deres omsætning, er den formentlig endnu højere end de 71.6 mio.

- Vi er så vidt vides det eneste netværk omkring en fodboldklub, der måler konkret på omsætningen - eller rettere på udviklingen af omsætningen, hvilket er mere korrekt og giver et retvisende billede af udviklingen - en udvikling, der altså er rigtig god hos os, siger Bent Wachmann.

AGF Aarhus Netværk har siden etableringen i februar 2007, under navnet Århus Elite Netværk, oplevet stor fremgang i den omsætning netværksgrupperne genererer for hinanden. Omsætningen blev første gang registreret i 2008. Dengang blev der indrapporteret omsætning for 23,9 millioner kroner. I 2016 var tallet altså vokset til mere end 70 mio. kr.

Salgsudvikling 2008-16_1000