U17 cementerer førsteplads med sejr over FCM

Af: BJ - Foto: FotoTrine/vildmedfoto.dk den 12. april 2017, kl. 23:24

Onsdag aften kunne AGF's U17-hold rejse fra heden med en overbevisende 3-0-sejr over FC Midtjylland. U19 løb derimod - trods en glimrende anden halvleg - ind i endnu et smalt nederlag.

U17 leverede ifølge cheftræner Morten Mølkjær en af sæsonens bedste præstationer, og som kampen skred frem blev styrkeforholdet mellem de to hold endnu mere udtalt.

Første halvleg havde U17 fin kontrol over. Bolden var meget på AGF-fødder, og FCM blev holdt godt nede. Den store boldbesiddelse gav sig blandt andet udslag i en del hjørnespark, og lige inden pausen lykkedes det at åbne scoringen efter en af disse. Optakten var en lang periode, hvor bolden blev kørt godt rundt. Det første i sidste ende til et hjørnespark og en scoring af William Just.

I anden halvleg var kampbilledet det samme, og efter en time gjorde Anton Søjberg det til 2-0. Forarbejdet stod Benjamin Hvidt og Magnus Kaastrup for. Og med fem minutter igen kunne Valdemar Sadrifar lukke kampen, da han var først over en ripost på en afslutning fra Anders Fæster.

En overbevisende holdindsats af U17, hvilket cheftræner Morten Mølkjær da også hæftede sig ved efter kampen.

- Det var en rigtig god præstation. Alle spillere holdt et højt niveau, og vi leverede en af vores bedste kampe i denne sæson. Vi styrede spillet og holdt FCM nede på ganske lidt. Det var stærkt, opsummerede Mølkjær, der blandt de mange gode præstationer fremhævede Quoc Minh Truong. Det skal også med, at Frederik Jørgensen kom ind til sin ligadebut.

Sejren over FCM betyder, at U17 befæster førstepladsen i ligaen. Næste gang holdet skal i aktion er lørdag d. 22. april, hvor rækkens nr. 3, FCK, gæster Fredensvang.

U19 i nyt smalt nederlag

U19 havde topholdet FC Midtjylland på hælene i anden halvleg, men det rakte alligevel ikke til point, da opgøret endte med et 1-2-nederlag.

I første halvleg var det planen, at U19 ville lægge et højt pres på FCM, men det lykkedes ikke helt, og i stedet var det hjemmeholdet, der var i teten. Efter fem minutter faldt den første scoring, da et fladt indlæg fra venstre blev sendt i mål i det forreste område. Og efter et kvarter udbyggede FCM føringen efter et hjørnespark i en situation, hvor markeringen i det forreste område svigtede.

Selvom FCM dominerede havde AGF-drengene alligevel to store chancer, men både Mathias Laursen og Alexander Ammitzbøll manglede lige det sidste for at komme på måltavlen.

Fra anden halvlegs start skiftede U19 fra 4-4-2 til 3-5-2, og det havde med det samme en positiv effekt. Efter en times spil gav det også bonus i form af en reducering sat ind af Simon Pedersen. Han afsluttede på en nedfaldsbold, skuddet blev rettet af og snød hjemmeholdets keeper.

Resten af kampen havde U19 fortsat god kontrol over FCM, men de helt store chancer blev det dog ikke til, og opgøret sluttede dermed med et smalt nederlag.

- Drengene har stor ære af anden halvleg. Vi skifter over til 3-5-2, og det fungerer med det samme. Midtjylland bliver lidt råvilde, og jeg kan ikke mindes, de skaber en reel chance udover enkelte skud fra distancen. Efter vores reducering får vi desværre ikke skabt den chance, vi har brug for til at udligne, men drengene skal alligevel roses for en god præstation mod et godt hold, lød det efter kampen fra cheftræner Christian Flindt Bjerg, der især havde roser til bagkæden med Asger Hausted, Emil Christensen og Christian Bech.

 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet
-->