Aakanden er AGF uden på

Af: Nikolaj Starup Hansen / SHC - 8. august 2017, kl. 16:48

AGF og fodboldklubben Aakanden GF i Gentofte har ikke kun referencer i klubnavnet til fælles. Et nyt samarbejde mellem klubberne betyder nu, at de cirka 400 medlemmer i den sjællandske klub i fremtiden får glæde af tøj og merchandise fra AGF Shoppen.

I maj 2011 tog de to fædre, René Møllegaard Jørgensen og Michael Toftegaard nogle drenge fra børnehaven Åkanden i Gentofte Kommune med til fodboldtræning. Her mødtes de efterfølgende til træning én gang ugentligt, og med Renés århusianske rødder og forbindelser til AGF lå klubnavnet Aakanden GF - AGF - lige til højrebenet.

- Vi er oprindeligt fra Aarhus og har alle år støttet AGF, så vi synes, det kunne være sjovt at hylde byens hold hjemmefra med navnet på vores nye klub, fortæller René Møllegaard Jørgensen.

Aakanden GF startede altså lidt for sjov, men i dag har klubben rundet 400 medlemmer - både drenge og piger primært i 3-11 års alderen. Klubbens hastige udvikling har betydet, at fodboldspillerne nu får tilbudt kompetent træning, men stadig med fokus på det fundament af sjov og bevægelse, klubben startede på. Nu tager de to klubber navnefællesskabet og samarbejdet videre i bestræbelserne på, at gøre tilbuddet til børnene i Aakanden GF endnu bedre.

- Efterhånden som klubben er voksede, var det oplagt for os at kontakte AGF med henblik på et samarbejde. Det sagde de heldigvis ja til, og vi er glade og stolte over, at vi nu kan vise det første konkrete bevis på samarbejdet; nemlig, at vi i fremtiden kan tilbyde vores medlemmer produkter fra AGF-shoppen til en meget favorabel pris. Samarbejdet vil optimere vores eget produkt, når vi nu får adgang til AGF- og hummelprodukter af god kvalitet, siger René Møllegaard Jørgensen, der nu indtager rollen som kasserer.

- Det varmer vores hjerte, når gode AGF'ere gerne vil hylde forbindelsen hjem til Aarhus på den her måde. Derfor var vi naturligvis helt med på det, da René og de andre spurgte om et samarbejde. Der kan være mange måder, vi kan hjælpe hinanden og Aakanden til fremgang på, og vi glæder os til at bakke op om projektet i Gentofte med, hvad vi nu kan, siger merchandisechef i AGF, Clemen Christensen.

Store drømme
I første omgang vil børnene i Aakanden GF altså løbe rundt og træne med hummel-bolde og i tøj fra AGF's udstyrspartner. Derudover får klubbens medlemmer også rabat på almindeligt AGF-merchandise. Så nu er der endnu flere AGF-trøjer i Gentofte og omegn til at konkurrere om opmærksomheden fra områdets store klub; FC København.

Men står det til Aakanden GF, så stopper samarbejdet med AGF ikke med tøj og træningsudstyr. Man håber, at samarbejdet med årene kan udvikle sig videre til flere andre områder. For eksempel drømmer man om en fodboldskole i den sjællandske klub, hvor deltagerne på den ene eller anden måde vil blive mindet om den fælles reference til AGF og måske får besøg af AGF's trænere og Alka Superliga-spillere til at give inspiration til både spillere og trænere i den sjællandske udgave af AGF.

- På sigt håber vi, at vi i samarbejde med AGF kan tilbyde nogle fodboldskoler, hvor børnene ikke blot kan tage lærerige træninger med hjem i rygsækken, men også noget fedt fodboldtøj. Og som flere samarbejdsklubber til AGF i øjeblikket har glæde af, så håber vi også, at vores medlemmer en dag kan opleve nogle træninger med nogle af Superligaspillerne i AGF, siger René Møllegaard Jørgensen.