To år til ung angriber

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 31. august 2017, kl. 18:30

AGF har indgået en toårig aftale med Alexander Ammitzbøll, der tidligere på måneden fik sin Alka Superliga-debut.

For godt et år siden skiftede 18-årige Alexander Ammitzbøll til AGF's U19 Liga-hold fra samarbejdsklubben FC Skanderborg, og siden er det gået stærkt for den unge angriber. Han trænede med i Superliga-holdets opstart til denne sæson, fik sin officielle førsteholdsdebut i hjemmekampen mod OB 13. august, og nu er han også blevet belønnet for sin udvikling med en toårig aftale.

- Alexander har gennemgået en rigtig fin udvikling og gjort et godt indtryk under hele førsteholdets preseason.  Han byder sig mere og mere til og har gjort sig fortjent til kontrakten. Kunsten for ham bliver nu at holde sig på det positive udviklingsspor, for så vil han også på et tidspunkt komme i betragtning til at blive permanent rykket op i A-truppen, siger sportschef Peter 'PC' Christiansen, der giver Ammitzbøll dette skudsmål:

- Alexander er hurtig, stærk i kroppen og har et stort repertoire, når det gælder afslutninger. Hans spilforståelse er også fornuftig, så han har fine forudsætninger for at kunne gå hele vejen, men der venter naturligvis masser af hårdt arbejde forude for ham.

Alexander Ammitzbøll glæder sig over den nye aftale.

- Det er noget, jeg har kæmpet for i lang, og det er dejligt at få anerkendelse for det hårde arbejde, jeg har lavet. Det er gået rigtig stærkt, og lige da jeg kom til AGF, skulle jeg vænne mig til niveauet, men efterhånden synes jeg, at jeg faldet godt ind i det hele og mentalt og fysisk nu også er gearet til træningsmængden, siger Ammitbøll, der har sat sig et mål for den toårige periode, som aftalen løber.

- Min ambition er helt klart at præstere så godt, at jeg bliver rykket permanent op i førsteholdstruppen, siger angriberen, der i øjeblikket er i gang med en HHX-uddannelse.

Han startede med at spille fodbold i Stilling IF, inden han skiftede til FC Skanderborg som U14-spiller. Han har været med på talentholdene i AGF Klubsamarbejde, og sidste år fik han så tilbuddet om at prøve sig af på AGF's U19 Liga-hold.

- Alexander har haft et lidt anderledes forløb, og det er godt arbejde af de trænere i FC Skanderborg, der har holdt ham til ilden. Det er i høj grad også deres fortjeneste, at vi nu kan skrive kontrakt med en spiller, som vi tror meget på, siger Peter 'PC' Christiansen.

Se interview med Alexander Ammitzbøll herunder efter hans debut på Superligaholdet: