Truppen mod OB

Af: BJ - 12. august 2017, kl. 12:20

19 spillere er udtaget til søndagens hjemmekamp mod OB. Se truppen her og få mere info om opgøret mod fynboerne.

Søndag aften skal vi forsøge at hente en sejr i Ceres Park, når OB kommer på besøg. I forhold til den seneste Superliga-kamp bliver det uden to af de offensive kræfter, idet både Morten 'Duncan' Rasmussen og Kasper Junker må stå over på grund af skader. For Duncans vedkommende er det en baglårsskade, der holder man ude, mens Junker ikke er til rådighed i nogle uger på grund af en skulderskade.

Til gengæld kan trænerteamet glæde sig over igen at kunne råde over Dino Mikanovic, der sad over mod SønderjyskE på grund af karantæne. U19-spiller Alexander Ammitzbøll, der fik spilletid i flere af træningskampene i opstarten, og Nimo Gribenco er også nye i truppen, der har følgende sammensætning:

26. Aleksandar Jovanovic, 1. Steffen Rasmussen / 2. Dino Mikanovic  / 3. Niklas Backman / 4. Daniel A. Pedersen / 5. Alexander Juel Andersen / 6. Björn Daniél Sverrisson / 7. Jakob Ankersen / 8. Mustafa Amini / 10. Martin Spelmann / 11. Tobias Sana / 14. Jens Stage / 17. Adama Guira / 18. Jesper Juelsgård / 19. Mustapha Bundu / 20. Frederik Møller / 23. Pierre Kanstrup / 34. Nimo Gribenco / 36. Alexander Ammitzbøll

Lars Friis om kampen

Om angrebssituationen:
- Med de nye udfordringer, vi har fået oppe foran, er vi nødt til at tænke anderledes i forhold til at få bragt nogle spillere ind, der måske ikke er vant til at spille positionen i angrebet.

Om OB:
- OB er et stærkt hold i offensiven, som er gode på bolden. De har nogle dygtige angrebs-spillere, der er gode til at finde rum. Det har vi forberedt os på defensivt. Vi har dog også arbejdet med noget offensivt, hvor vi kan straffe dem. Det bliver en helt anden type kamp i forhold til de sidste kampe. Vi kommer til at møde et hold, der spiller og løber. De har nogle angribere og kanter, som får lov til at vandre lidt rundt på banen.

Om kampen:
- Vi skal gå ud og være et hold med ild i øjnene, som vil slås for hver en centimeter på Ceres Park. Vi skal kæmpe røven ud af bukserne, fordi det kun er de tre point der gælder. Der er ingen undskyldninger.

Head2Head

AGF-OB er et af traditionsopgørerne i dansk fodbold. Hele 78 gange har de to klubber mødt hinanden i Aarhus, og her lige nøjagtig halvdelen af kampene faldet ud til AGF's fordel. 19 gange er det endt uden vinder, mens OB har trukket sig sejrrigt fra banen 20 gange. Den samlede målscore er 161-111.

Det seneste opgør i Ceres Park 17. marts 2017 resulterede i en fynsk 2-1-sejr. Joan Simun Edmundsson åbnede scoringen i det 71. minut, og blot to minutter senere udbyggede Frederik Tingager føringen. I kampens overtid pyntede Morten 'Duncan' Rasmussen på resultatet med en straffesparksscoring. Se kampens højdepunkter herunder:

 

 Værd at vide om OB

  • OB har fået en fornuftig start på sæsonen med syv point for fire kampe. Senest blev det 0-0 mod AaB på hjemmebane i en taktisk affære med få chancer.
  • Mod AaB havde cheftræner Kent Nielsen valgt denne startformation: Sten Grytebust - Mikkel Desler, Kenneth Emil Petersen, Frederik Tingager, Joao Pereira - Mathias Greve, Casper Nielsen, Jens Jakob Thomasen, Rasmus Jönsson - Anders K. Jacobsen, Nicklas Helenius.
  • Ryan Johnson Laursen og Jacob Barrett sad over mod AaB på grund af skadesproblemer, og i skrivende stund er det uvist, om de to backs er til disposition i aften. Derudover er Jeppe Tverskov også ude, da han netop er blevet opereret for sportsbrok og først er klar igen i midten af september.
  • Også færørske Jóan Símun Edmundsson har været ramt af skader, men offensivspilleren fik dog et indhop mod AaB.
  • Indtil videre har det været et forholdsvis stille transfervindue for fynboernes vedkommende. Nicklas Helenius, der i foråret spillede på en lejeaftale i Silkeborg, er hentet til Odense på en treårig aftale, og her er han blevet genforenet med Kent Nielsen, som han havde som træner i AaB. Derudover er den tidligere FC Vestsjælland-keeper Thomas Mikkelsen, der senest har repræsenteret FC Fredericia, blevet tilknyttet som reservekeeper for Sten Grytebust.
  • OB har modsat sagt farvel til Michael Falkesgaard (FCM), Thomas Lund (Lyngby) og angriber Thomas Mikkelsen (Ross County).

AGF - OB har kampstart søndag kl. 18.00 i Ceres Park. Hus at Al Bank Fanzonen åbner kl. 16.00. Køb billetter her >>

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet