U19 fra land med en 1-0-sejr

Af: BJ - 12. august 2017, kl. 18:43

I en chancerig kamp trak AGF's U19-hold lørdag det længste strå i sæsonpremieren mod Vejle Bolklub og vandt 1-0. Kasper Lunding blev matchvinder.

U19 åbnede kampen på overbevisende vis og skabte i løbet af de første 10 minutter tre store chancer, hvor overliggeren i et af tilfældene kom i vejen. Scoringer kastede den gode start dog ikke af sig, og i stedet kom gæsterne fra Vejle bedre med i kampen. I en enkelt situation havde VB også bud efter stolpen, og det var i det hele taget en tempofyldt og chancerig kamp, som tilskuerne på Fredensvang blev vidner til.

Mod halvlegens slutning fik U19 igen et lille overtag, og det gav sig blandt andet udslag i en kæmpe chance til Mads Mikkelsen, men igen var overliggeren i vejen.

I anden halvleg udviklede kampen sig til åben slagudveksling - og begge hold kom frem til gode chancer. I AGF-målet diskede Kasper 'TK' Kristensen op med et par gode redninger på kvalificerede VB-afslutninger, og i den anden ende af banen måtte VB for tredje gang havde hjælp fra træværket, da indskiftede Gustav Mogensen headede på stolpen.

Kampens afgørelse faldt med små ti minutter igen. Efter godt opspil i venstre side sendte Magnus Kaastrup et indlæg skråt bagud i feltet, hvor en velspillende Kasper Lunding flugtede bolden i mål.

Gæsterne pressede i slutfasen på for at fremtvinge en udligning, men AGF-defensiven holdt stand og modsat kunne hjemmeholdet også definitivt have lukket kampen på en af de omstillingsmuligheder, som opstod, men det blev ved 1-0 i sæsonpremieren, hvilket glædede den debuterende U19-cheftræner Mike Tullberg.

- Vi starter, som vi gerne vil, og får lagt et højt pres. Vi skaber også tre 100 procent chancer, vi skal score på. Herefter trækker vi os lidt og bliver lidt for passive i vores forsvarsspil, men i slutningen af halvlegen finder vi os selv igen. Anden halvleg starter vi også med at skabe et par gode chancer, men herefter bliver det omstilling på omstilling, og begge hold har mulighed for at score. De sidste 15 minutter får vi samlet os, og 1-0-målet er et fantastisk eksempel på det, vi har trænet, hvor den ene kant bryder igennem, og den anden kant kommer ind i feltet og får afsluttet.

- Jeg er meget tilfreds med vores udtryk. Vi er et meget ungt hold med mange førsteårs. Til tider kan vi godt være lidt naive i vores udtryk, fordi vi gerne vil fremad og glemmer at tage temperaturen på kampen, men jeg synes trods alt, at vi finder os selv, og det var et fint svar, vi gav os selv. En god start for hele holdet, og så var der nogle individuelle præstationer, som sprang i øjnene. Først og fremmest Kasper Lunding, og så har vi også en god målmand, der har et par vigtige redninger, sagde Mike Tullberg efter kampen.

Næste opgave for U19 er på lørdag, hvor Silkeborg er modstanderen på udebane.

Kampfakta - U19 Ligaen:
AGF - Vejle Boldklub 1-0 (0-0)
1-0: Kasper Lunding (80')

AGF:
Kasper 'TK' Kristensen - Marcus Hogan, Sebastian Hausner, Christian Bech, Daniel Thøgersen - Benjamin Hvidt - Kasper Lunding (8: Martinus Mandal), Søren Gustav Bugge Jepsen, Mads Mikkelsen (86: Jakob Kiilerich Rask), Magnus Kaastrup - Alexander Ammitzbøll (60: Gustav Mogensen)