Henning Jensen er gået bort

Af: BW/OH - 15. december 2017, kl. 14:21

Tidligere AGF- og landsholdsspiller Henning Jensen er død, 68 år.

Henning Jensen kom til AGF i sommeren 1981, og han er vel nok det nærmeste, man kommer en verdensstjerne i AGF.

Han var da 31 år og kom med succes fra Ajax Amsterdam, og inden da havde han ligeledes med succes spillet for selveste Real Madrid CF og Borussia Mönchengladbach.

I AGF gled han ind på holdet og blev med sin eminente teknik, sit glidende løb med bolden kombineret med et suverænt overblik en af publikums yndlinge. Han var sikker skytte på straffespark, og han var en af de første herhjemme, som i tilløbet til bolden satte farten ned, observerede hvilken side målmanden gik til og dernæst trillede bolden i nettet i den anden side af målet.

I AGF blev det "kun" til sølv, men han satte Fodbold-Aarhus på den anden ende, som en væsentlig andel af det forrygende 80'er-fodboldhold. Tilskuertallene for 1982 sprængte alle hidtidige rammer og satte nye standarder for den spirende generation i AGF, som der stadig tales om med stolthed.

Hans nordjyske lune og hans simple tilgang til livets herligheder gjorde, at selv et mislykket forretningseventyr med sportsbeklædningsfirmaet hummel ikke kunne ændre på det. "Det er jo blot penge!", som han sagde.

Man gik aldrig forgæves til Henning, og modsat var Henning heller ikke en person, man glemte. Selv i den spanske kongeklub Real Madrid, hvor señor Jensen var æresgæst til det sidste.

Vore tanker går til hustruen Ulla samt børn og børnebørn.

Æret være hans minde.

Klubber:
- 1972: Nørresundby Boldklub
1972-1976: Borussia Mönchengladbach
1976-1979: Real Madrid CF
1979-1981: Ajax Amsterdam
1981-1983: AGF
1984: Nørresundby Boldklub

Meritter:
UEFA Cup-vinder med Borussia Mönchengladbach (1975)
To tyske mesterskaber med Borussia Mönchengladbach (1975, 1976)
Tysk pokalvinder med Borussia Mönchengladbach (1973)