AGF manglede marginalerne i dramatisk lokalopgør

Af: BJ / Foto: © Allan S Voss/Sportsphotos © - 31. juli 2017, kl. 23:38

I en livlig åbning af JYSK park måtte AGF mandag aften indkassere et ærgerligt 1-2-nederlag til Silkeborg.

På mange måder var begivenhederne, der udspillede sig på kunstgræsset, indvielsen af det flotte nye Jysk Park værdigt. De lige knap 10.000 tilskuere - heraf mere end 1500 AGF-fans, der dominerede lydkulissen - blev vidner til en dramatisk og medrivende kamp. Set med AGF-øjne fik opgøret dog det forkerte udfald - og ret beset var det både ærgerligt og unødvendigt. Trods en mand i undertal i 50 minutter havde Glen Riddersholms tropper både chancer og spil til at få i hvert fald et uafgjort resultat med hjem til Aarhus. Bolden var endda også i nettet til 2-2, men der blev vinket for en tvivlsom offside - ganske symptomatisk for forløbet: lige de sidste marginaler manglede både i dommerkendelserne og afslutningerne, og derfor sluttede opgøret med et snævert 1-2-nederlag.

De første 45 minutter blev lige så intense og fighterbetonede som forventet. AGF-mandskabet åbnede kampen i aggressiv stil og lagde et højt pres i den indledende fase. Det kastede også et par lige-ved-og-næsten-situationer af sig til Martin Spelmann og Mustafa Amini - men ingen scoring.

Den kom til gengæld i den anden ende af banen. I det 8. minut sendte Robert Skov en bold i dybden til Gustaf Nilsson, og den svenske angriber bragte med en resolut afslutning i det fjerneste hjørne hjemmeholdet i front.

Få minutter senere var SIF atter tæt på, men et indlæg fra højre side tæt under mål fik lov til at gå hele vejen igennem feltet.

Trods nede med 0-1 fortsatte AGF-spillerne med at klø på - og efter 19 minutter gav det bonus. Adama Guira spillede med en fin aflevering i dybden Morten 'Duncan' Rasmussen helt fri i venstre side, og fra en spids vinkel udplacerede Superligaens mest scorende angriber SIF's keeper Thomas Nørgaard.

1-1 - og det var igen helt lige. Godt midtvejs i halvlegen blev der dog ændret på det rent antalmæssigt, idet Dino Mikanovic blev præsenteret for sit andet gule kort og dermed en udvisning. Højrebacken havde kort forinden indkasseret en advarsel for protester, da han følte sig snydt for et frispark. Og da han kort efter i en omstilling bremsede Jeppe Okkels fik han marchordre. Umiddelbart en hård kendelse, men fakta var, at AGF-mandskabet nu var en mand i undertal.

Den situation tacklede de resterende 10 spillere dog fornemt. Trænerteamet valgte at bytte Adama Guira ud med Jens Stage, der overtog positionen som højre back, og i en 4-4-1-formation holdt AGF-spillerne mere eller mindre hjemmeholdet fra fadet resten af halvlegen - og bortset fra et naturligt overtag i boldbesiddelse var det ikke til at se, at SIF var en mand i overtal.

Det var også tilfældet i indledningen på anden halvleg. Ja, i sekvenser af spillet holdt de hårdtarbejdende AGF-spillere fast i det høje pres, og det blev også belønnet efter 55 minutter, da 'Duncan' jagtede en tilbagelægning og pludselig var helt fri i venstre side, men desværre tøvede han lidt i afslutningsøjeblikket, og Dennis Flinta nåede hjem og afværgede situationen.

I stedet slog hjemmeholdet til efter godt en times spil. Marc Rochester var netop kommet på banen, og på hans første berøring udnyttede han en friløber til igen at bringe SIF i front. Nu var det svære odds for AGF-spillerne, men de fortsatte dog ufortrødent, og blot fire minutter efter SIF-scoringen havde Tobias Sana en stor mulighed til at bringe balance i regnskabet. Junker fandt den svenske offensivspiller med en fin stikning, men alene med Thomas Nørgaard måtte Sana se sin afslutning blive blokeret med en fodparade.

Med godt et kvarter igen var det SIF's tur til at få en spiller udvist. Indskiftede Ibrahim Moro modtog sin anden advarsel, og så var begge hold ti spillere. Det ændrede kampbilledet, idet AGF-spillerne nu tog teten ogjagtede en udligning. Og i flere situationer var det også tæt på. I det 83. mål lykkedes det Martin Spelmann at sende bolden over stregen, men scoringen blev underkendt på grund af offside. En hårfin kendelse.

I dommerens overtid brændte det igen på foran Silkeborgs mål. Mustafa Amini afsluttede fra kanten af feltet. Thomas Nørgaard halvklarede forsøget, og riposten røg ud til en helt fri 'Duncan', der dog lidt ude af balance sendte bolden forbi mål.

Det blev derved ved et snævert 1-2-nederlag. En bitter udgang for AGF-mandskabet, der fantastisk bakket op af de mere end 1500 medrejsende AGF-fans, gav alt, hvad de havde. Det rakte ikke til point, men fighten og indstillingen kunne der ikke sættes en finger på. Næste opgave for holdet er på mandag, hvor SønderjyskE venter på udebane.

Kampfakta:
Silkeborg IF - AGF 2-1
1-0: Gustaf Nilsson (8')
1-1: Morten 'Duncan' Rasmussen (19')
2-1: Marc Rochester (63')

Tilskuere: 9.411

Advarsler:
Silkeborg IF: Ibrahim Moro, Mikkel Vendelbo, Davit Skhirtladze
AGF: Dino Mikanovic,Morten 'Duncan' Rasmussen, Martin Spelmann

Udvisning:
Silkeborg: Ibrahim Moro (gult/rødt)
AGF: Dino Mikanovic (guld/rødt)