AGF styrker offensiven med Tobias Sana

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 8. juli 2017, kl. 11:39

Den svenske kantspiller Tobias Sana skifter til AGF på en treårig aftale Malmø FF og får nr. 11.

Med et fodbold-cv, der tæller ophold i IFK Gøteborg, Ajax Amsterdam og senest Malmø FF samt kampe i Champions League og for det svenske A-landshold, er det en erfaren spiller, som nu trækker den hvide trøje over hovedet. 27-årige Tobias Sana - på onsdag fylder han 28 år - er ny kantspiller i AGF, og sportschef Peter 'PC' Christiansen er begejstret over, at det er lykkedes at få kantspilleren til Aarhus.

- Tobias har stor flair. Han er dygtig til at spille i mellemrummet og er med sine driblefærdigheder og sin fornemmelse for den offensive del i stand til at sætte sig selv og sine medspillere i scene. I den seneste sæson har han ikke spillet så meget for Malmø FF, men han har været en del af et kompetitivt træningsmiljø i en af Skandinaviens bedste klubber, og jeg er overbevist, at vi kan give ham den nødvendige tillid og tryghed i AGF, så han får de bedst tænkelige betingelser for at præstere, siger sportschef Peter 'PC' Christiansen.

Tobias Sana fik sit gennembrud i svensk fodbold for IFK Gøteborg, og mange europæiske klubber havde bud efter ham. I 2012 skiftede han til Ajax Amsterdam og var her med til at vinde det hollandske mesterskab og spille i Champions League. I 2015 vendte han tilbage til svensk fodbold - nærmere bestemt Malmø FF, hvor han også bidrog til et mesterskab og fik kampe i Champions League. Nu venter en ny sportslig udfordring for Sana, og han ser frem til at repræsentere AGF og prøve kræfter med den danske Alka Superliga.

- Jeg har fået et godt indtryk af klubben og dens ambitioner. Det er det perfekte tidspunkt for mig at prøve noget nyt og komme til Danmark. I klubben er der gang i noget nyt og spændende, så det synes perfekt for min karriere med et skifte til AGF, siger Tobias Sana, der er svensk statsborger, men også har Burkina Faso-rødder, da hans far kommer derfra. To A-landskampe for Sverige står han noteret for - mod Tyskland og England.

Han får nr. 11 i AGF, og AGF-fans kan allerede opleve ham i aktion i eftermiddag, når Silkeborg er modstanderen i den sidste testkamp inden sæsonpremieren. Kampstart er kl. 13.00, og der er fri entré.

Tobias -Sana -080717-ON1

Navn: Tobias Sana
Nationalitet: Sverige
Født: 11. juli 1989