Sæsonpremierer siden årtusindeskiftet: Flest sejre og mange på lægterne

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 13. juli 2017, kl. 7:30

Første kamp i en ny sæson er altid forbundet med en vis spænding. Men tager vi et dyk ned i statistikken, er der set med AGF-briller grobund for en vis optimisme i forhold til at komme godt fra land.

De seneste tre sæsoner er sæsonens første kamp således mundet ud i point - to af dem med fuld pointhøst. Og tager man et lidt længere tilbageblik, er det siden årtusindeskiftet i 17 sæsonpremierer blevet til sejre i lige knap halvdelen - 8 kampe - mens fire er endt uafgjort, og fem kampe er resulteret i nederlag.

Ud af de 17 kampe har de ni været på hjemmebane, og her hedder statistikken fem sejre, to uafgjorte og to nederlag.

Den positive statistik på hjemmebane i sæsonpremiererne skal i høj grad tilskrives, at der traditionelt set er solid opbakning fra tribunerne. I Superliga-regi har tilskuertallet til de seneste sæsonpremierer i Ceres Park været 13.437 (Brøndby 15/16), 9.365 (FCM 13/14), 9.728 (AaB 12/13) og 12.229 (Lyngby 11/12). Siden årtusindeskiftet har Ceres Park syv gange dannet rammen om en sæsonpremiere i Superligaen - og tilskuersnittet har været 11.209.

Hvordan så med AGF-AC Horsens i en sæsonpremiere? Ja, her taler tallene til gengæld til fordel for den gule fare - vel at mærke hvis man vælger at sige, at en enkelt kamp udgør et statistisk validt grundlag. I sæsonen 2007/8 stod de to klubber overfor hinanden i Ceres Park. Det østjyske opgør blev overværet af 12.562 tilskuere, og de kunne se Peter Graulund åbne scoringen i det 24. minut. Horsens svarede dog igen, og på to scoringer i anden halvleg sat ind af Gilberto Machena og Niels Lodberg trak holdet, der blev trænet af Kent Nielsen, det længste strå. To nuværende spillere - en fra hver klub - deltog i øvrigt i opgøret. Hos AGF vogtede Steffen Rasmussen buret, og hos Horsens spillede Thomas Kortegaard på den centrale midtbane. Som et lille kuriosum blev AGF's nuværende U19-cheftræner Mike Tullberg sendt i aktion i anden halvleg.

Kigger man på debutantscoringer i en sæsonpremiere, har en enkelt AGF-spiller i Superliga-sammenhæng præsteret dette - nemlig Mustafa Amini, der kom på måltavlen i 2-1-sejren over SønderjyskE i 16/17-sæsonens første kamp. På hjemmebane er det til gengæld endnu ikke sket i Superligaen, at en AGF-debutant har fundet vej til netmaskerne i en sæsonpremiere. Det er der således mulighed for at rette op på fredag aften. Med syv potentielle debutanter skulle der være en chance for, at en af dem skriver sig ind i historiebøgerne...

AGF - AC Horsens har kampstart fredag aften kl. 18.00 i Ceres Park. Allerede fra kl. 16.00 kan du varme op til kampen sammen med vennerne i den nye AL Bank Fanzone.

Køb billetter til sæsonpremieren her >>