Velkendt midtbanekriger får tre år i AGF

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 8. juli 2017, kl. 10:04

Adama Guira og AGF er blevet enige om en aftale, der løber frem til sommeren 2020.

Det er velkendt ansigt, som AGF nu henter tilbage til Alka Superligaen. Fra 2013 til 2016 var 29-årige Adama Guira en profil i SønderjyskE og havde stor andel i den sportslige fremgang, klubben oplevede. Hans præstationer på den centrale midtbane udløste sidste år en kontrakt med franske Lens, men nu er han igen klar til at tørne ud i den bedste danske fodboldrække - og det bliver med AGF-logoet på trøjen, hvilket glæder AGF's sportschef Peter 'PC' Christiansen.

- Med Adama får vi en duel- og løbestærk spiller på den centrale midtbane. En spiller, der er dygtig i presspillet, erobrer mange bolde og har den motor, der skal til. Han er både fair og ærlig i sin spillestil, men det er en spiller, som vores modstandere kommer til at slå sig på. Han passer rigtig godt ind i den måde, vi spiller på, og da han samtidig har et indgående kendskab til Alka Superligaen, har vi også en forventning om, at han hurtigt vil falde til og bidrage til at løfte vores niveau, siger sportschef Peter 'PC' Christiansen.

Adama Guira, der står noteret for 10 A-landskampe for Burkino Faso, har udover Lens og SønderjyskE også høstet erfaring i rumænske Dacia Chișinău, svenske Djurgården og de spanske klubber Logroñés, Alicante og Gavá. Han ser frem til at gøre comeback i den danske Superliga med AGF-trøjen på.

- Jeg er glad for at være her, og det her er starten på et nyt eventyr for mig. Det er et nyt hold, men det er ikke en ny liga for mig. Jeg ser frem til at starte træningen med mine holdkammerater og komme i gang med at spille. Jeg er den samme spiller, som da jeg forlod SønderjyskE. Jeg arbejder hårdt og giver alt til mit hold, siger Guira, der i sin tid i SønderjyskE nåede at spille 96 kampe i Alka Superligaen - heraf 92 fra start.

I AGF får han nr. 17 på trøjen, og han har sin første arbejdsdag på Fredensvang, når hans arbejdstilladelse er faldet på plads.

Navn: Adama Guira
Nationalitet: Burkina Faso
Født: 24. april 1988
Trøjenummer: 17