AGF rykker to talenter op i A-truppen

Af: BJ - Foto: FotoTrine/vildmedfoto.dk den 18. maj 2017, kl. 16:37

De to U17 Liga-spillere Sebastian Hausner og Daniel Thøgersen rykkes fra den nye sæson op i AGF's A-trup og kommer samtidig på fuld tid.

De har begge i flere omgange trænet med AGF's Superliga-hold, og efter sommerferien bliver de en fast del af A-truppen. AGF har indgået treårige fuldtidsaftaler med Sebastian Hausner og Daniel Thøgersen - to bærende kræfter på klubbens tophold i U17 Ligaen og begge fast inventar på U17-landsholdet.

- Hausner og 'Thøger' er store talenter, der allerede har været en del med i træningen og vist sig godt frem. De er opvokset i vores egen talentafdeling og står for den DNA, vi gerne vil have noget mere af. Vi tror på, at de hurtigt tilpasser sig livet som professionel og kan give de etablerede Superliga-spillere kamp om pladserne, siger sportschef Peter 'PC' Christiansen.

AGF's A-trup tæller i forvejen en spiller fra årgang 2000, nemlig Benjamin Hvidt, og ligesom det er tilfældet med ham, vil Sebastian Hausner og Daniel Thøgersen spille dér, hvor det gavner deres udvikling mest.

- De skal begge træne fast med førsteholdet, men ligesom med Benjamin vil vi dosere dem alt efter, hvor de er i forhold til landshold og U19- og reserveholdskampe, siger Peter Christiansen.

Fuldtidsaftalen indebærer også, at Hausner og Thøgersen - begge 17 år - sætter den uddannelse, de er i gang med, i bero.

- Vi har haft en god dialog med drengene og deres forældre, og i første omgang vil de have fuld fokus på opstarten efter sommerferien, og så må vi tage den derfra og se, hvad der bliver behov for, siger Peter Christiansen.

Daniel Thøgersen, der er venstre back, kom til AGF fra samarbejdsklubben Brabrand IF som U12-spiller, mens Sebastian Hausner, der spiller i midterforsvaret, skiftede fra AC Horsens til AGF som U15-spiller. Fuldtidsaftalen vækker naturligvis stor glæde hos begge, men de er også meget afklarede med, at der venter masser af hårdt arbejde foran dem.

- Jeg blev utrolig glad, da jeg fik tilbuddet. Det er en mulighed, jeg ikke kan sige nej til. Mit mål er komme til at spille på førsteholdet, men jeg er også meget bevidst om, at jeg har en del, jeg skal forbedre, og det får jeg nu mere tid til. Jeg ved, hvad jeg kommer op til, fordi jeg har trænet med A-truppen flere gange, og jeg føler, at jeg godt kan være med, siger Daniel Thøgersen.

Hans glæde deles af Sebastian Hausner.

- Dengang jeg fik det at vide, blev jeg meget glad. Jeg skrev min første ungdomskontrakt for et år siden, og i vinters duftede jeg lidt til Superliga-holdet. At jeg nu kommer på fuld tid, er stort. Men bare fordi man har fået en Superliga-kontrakt, betyder det ikke, at man bliver professionel fodboldspiller på øverste hylde. Nu handler det bare om at blive så god som muligt, bygge flere kilo på og udvikle mit spil, så jeg forhåbentligt på et tidspunkt kan blive en profil på førsteholdet, siger Sebastian Hausner.

Inden Hausner og Thøgersen rykkes op i A-truppen efter sommerferien, skal de sammen med holdkammeraterne have sat punktum for U17 Ligaen. Henter de to sejre i de to sidste kampe, kan de kalde sig danske mestre.

Sebastian Hausner
Født: 11.04.2000