AGF skriver kontrakt med talentfuld Odder-dreng

Af: BJ - 11. maj 2017, kl. 16:39

AGF har indgået en treårig ungdomskontrakt med Mikkel Møller Lassen, der spiller på klubbens tophold i U17 Ligaen.

15-årige Mikkel Møller Lassen, der skiftede til AGF som U11-spiller fra samarbejdsklubben Odder IGF, er eksponent for mange af de dyder, der er afgørende for nå langt: Vindermentalitet, hårdt arbejde og ærgerrighed. I løbet af denne sæson har han som førsteårs tilkæmpet sig en fast plads som højre back på det succesfulde U17-hold, og den positive udvikling, han har gennemgået, belønnes nu med en treårig ungdomskontrakt.

- Mikkel har nogle spændende spidskompetencer. Han er dygtig 1-mod-1 defensivt, meget forudseende i forhold til at bryde bolden, modig i duelspillet, og så har han en stærk karakter. Han besidder både en stærk vindermentalitet og nogle tydelige lederegenskaber. Den måde, han har taget overgangen til U17-fodbold, viser også meget om hans mentalitet. Han har spillet sig ind på holdet - og det skyldes ikke mindst hans fantastiske træningsiver. Han ønsker hele tiden at forbedre sig - og gør meget udover holdtræningen for at dygtiggøre sig. Han har naturligvis stadig en del udviklingsområder - blandt andet i forhold til positionering og hans offensive løb - men han rummer både fodboldmæssige og mentalt så mange kvaliteter, at vi tror på, at han kan drive det vidt, siger U17-cheftræner Morten Mølkjær.

Mikkel Møller Lassen er naturligvis stolt over skulderklappet.

- Det er fedt at blive belønnet for det hårde arbejde, man lægger i det hver dag. Jeg kom til AGF som U11, og det er det bedste, jeg nogensinde jeg har gjort. Jeg nyder at være i klubben - og føler også, at jeg udvikler mig godt, siger Mikkel Møller Lassen.

I sidste sæson var han anfører for U15-holdet, men i starten af denne sæson var han ikke blandt de foretrukne, når U17 Liga-holdet skulle udtages. Det har dog ændret sig. Han har tilkæmpet sig en fast plads som højre back, og i april førte de gode præstationer også til debut på U16 Future-landsholdet. Hans forklaring på fremgangen er ganske enkel:

- Der er bare sket det, at jeg har taget arbejdshandskerne på og har sagt til mig selv, at nu skulle det være.

Hans målsætning for de kommende år er også ligetil:

- Jeg vil blive så god som overhovedet muligt - og forhåbentlig komme op og spille Superliga på et tidspunkt. Det kunne være fedt. Min drøm er at blive professionel fodboldspiller - og meget gerne spille for Liverpool, siger Mikkel Møller Lassen, der med ungdomskontrakten har taget det første, lille skridt på vejen. Og det er blandt andet sket takket være solid støtte i både AGF og på hjemmefronten.

- Morten Mølkjær, som jeg også havde sidste år som U15-træner, har hjulpet mig meget. Mine holdkammerater er også med til at gøre mig bedre hver dag til træning. Og så har mine forældre også altid bakket mig op - dem skylder jeg også en stor tak, lyder det afslutningsvis fra Mikkel Møller Lassen.

Mikkel Møller LAssen _FT

Mikkel Møller Lassen i aktion for U17 Liga-holdet mod FCK (foto: Vildmedfoto.dk)