Dynamisk midtbanespiller på ungdomskontrakt

Af: BJ - 19. maj 2017, kl. 15:04

AGF har indgået en treårig ungdomskontrakt med Albert Grønbæk Erlykke, der har fået sin fodboldopvækst i samarbejdsklubben VRI.

Som fireårig startede Albert Grønbæk Erlykke med at spille fodbold på VRI's baner ved Bellevue. Han viste hurtigt flair for spillet, blev udtaget til talentcentertræningen i AGF Klubsamarbejde, inden han som U14-spiller skiftede ind til Fredensvang. Her har han de seneste par sæsoner taget store skridt i sin udvikling, og det bliver nu belønnet med en ungdomskontrakt til den 15-årige AGF'er, der spiller på den centrale midtbane.

- Albert besidder et enormt potentiale. Han er hurtig på fødderne, god i sine kropsfinter og sparker godt til bolden med begge ben. Han er meget modig i sit duelspil trods sin klejne statur, og han er faktisk en relativt hårdfør spiller. Han bliver spændende at følge, og kan han få lagt nogle af de børnefejl, han stadig laver, fra sig og blive mere moden i sine beslutninger, så kan han nå langt, siger U17-cheftræner Morten Mølkjær.

Albert Grønbæk Erlykke, der i sidste måned debuterede på U16 Future-landsholdet, er klar til at fortsætte den positive udvikling, han er inde i.

- Jeg er selvfølgelig både glad og stolt over, at AGF har valgt at skrive kontrakt med mig og belønne mig for mit hårde arbejde. Jeg har udviklet mig rigtig meget, siden jeg kom til klubben, og nu gælder det bare om at blive ved med at klø på, siger Albert Grønbæk Erlykke, der beskriver sig selv som en dynamisk, løbestærk midtbanespiller, der gerne går ind i duellerne.

Han har i denne sæson som førsteårs været en del af det succesfulde U17-hold, og efter sommerferien er det hans mål at blive fast mand på det nye U17-hold. På den lange bane drømmer han om at komme til en stor klub udlandet - gerne i Premier League.

Der er stadigvæk et stykke vej, men at han er nået så langt indtil videre tilskriver han blandt andre sin familie og en tidligere træner i VRI.

- Jeg vil gerne takke min familie, der altid har støttet, og så vil jeg også gerne takke Thomas Jensen, som jeg havde som træner i halvandet år, og som gav mig blod på tanden og lærte mig meget, siger Albert Grønbæk Erlykke.

Han er den femte spiller i årgang 2001, der nu er på kontrakt. De andre er Gustav Mogensen, Daniel Gadegaard, Anders Fæster og Mikkel Møller Lassen.