Flot 4-0-sejr over Brøndby sender U17 på guldkurs

Af: BJ - Foto: FotoTrine/vildmedfoto.dk den 13. maj 2017, kl. 23:37

AGF's U17-hold tog lørdag et afgørende skridt mod guldmedaljerne i ligaen, da topopgøret mod Brøndby endte med en overbevisende 4-0-sejr. Anton Søjberg tegnede sig for et hattrick.

Omkring 500 tilskuere overværede topkampen på Fredensvang, og de blev vidner til en underholdende U17-forestilling, der blev afviklet i et hæsblæsende tempo og bød på flotte detaljer og scoringer.

Første halvleg var en lige affære med store chancer i begge ender af banen. Efter syv minutter åbnede Anton Søjberg målfesten, da han på fornem vis satte pandebrasken på et knivskarpt indlæg fra Daniel Thøgersen og dirigerede bolden i mål.

Selvsamme Søjberg havde kort efter en stor mulighed tll at udbygge føringen. Han opfangede en fejlaflevering i Brøndbys bagerste rækker og var helt fri foran mål, men han sendte sin afslutning over.

Også Brøndby havde i første halvleg et par store muligheder til at komme på måltavlen, men enten overplacerede de afslutningerne eller også viste Daniel Gadegaard i AGF-målet fine reflekser. Flere scoringer kom der således ikke i de første 40 minutter.

Det ændrede sig dog efter pausen - og det var et resultat af, at hjemmeholdet satte sig tungt på spillet. Det ene angreb efter det andet bølgede frem mod Brøndbys mål - og det var mere eller mindre blot et spørgsmål om tid, før føringen ville blive udbygget. I det 51. minut var Anton Søbjerg atter på pletten, da han tæt under mål kunne gøre det til 2-0.

Kort efter blev det 3-0 efter en flot soloaktion af Magnus Kaastrup, der satte en Brøndby-spiller helt nede ved baglinien og fra en spids vinkel kanonerede bolden op i nettaget.

Med små ti minutter igen slog Anton Søjberg sejren fast. Brøndbys keeper kunne kun halvklare et skud fra distancen, og riposten var Søjberg først over og gjorde det til slutresultatet 4-0. Med lidt større skarphed kunne sejren endda godt være blevet endnu større, for i løbet af anden halvleg skabte et veloplagt AGF-mandskab adskillige chancer - og et par af dem burde ret beset have udløst scoringer. Men 4-0 i en topkamp taler trods alt sit tydelige sprog, og cheftræner Morten Mølkjær var da også tilfreds med præstationen:

- Vi laver et flot mål i første halvleg, men jeg synes, at Brøndby har et lille overtag. Vi virker lidt ramte af nerver, men vi får snakket om det i pausen og får justeret lidt i vores pres. Det gør, at vi sidder totalt på Brøndby i anden halvleg og kan score flere mål, end de tre vi laver. Der er så meget selvtillid i holdet og tro på tingene, at vi går ud og fuldstændig dominerer anden halvleg på en meget overbevisende måde. Vi laver flotte mål og spiller disciplineret i defensiven. Og så kroner Søjberg en god arbejdsindsats med et hattrick. Det var flot, sagde Morten Mølkjær efter kampen.

Der resterer to kampe for U17, og resultaterne i dagens runde betyder, at en sejr er nok til at sikre guldmedaljerne til Fredensvang. I så fald det første danske mesterskab i liga-regi siden 2003. Næste kamp er dog først d. 31. maj, hvor Viborg er modstanderen på udebane.

Anton Soejberg _FT

Anton Søjberg, der inden denne sæon skiftede fra VSK Aarhus til AGF, tegnede sig for et hattrick (Foto: Vildmedfoto.dk)

Stærk indsats af U19 sikrede uafgjort mod Brøndby

U19 havde tre point inden for rækkevidde mod Brøndby, men måtte nøjes med et enkelt. AGF-drengene havde dog stor ære af kampen, der sluttede 2-2.

U19 startede kampen godt og havde efter få sekunder en god mulighed til Alexander Ammitzbøll. Brøndbys første forsøg mod mål resulterede dog i en scoring på grund af en målmandsfejl, men kort efter udlignede Ammitzbøll. Han erobrede bolden på banens midte, tog sagen i egen hånd og løb ned og sparkede udligningen i mål.

Ti minutter ind i anden førte et oplæg fra U17-spiller Valdemar Sadrifar til 2-1-scoringen - igen sat ind af Alexander Ammitzbøll.

Et lidt unødvendigt begået straffespark midt i anden halvleg udnyttede Brøndby dog til at bringe balance i regnskabet til 2-2, hvilket også blev slutresultatet.

- Vi bliver straffet hårdt på de uopmærksomheder, vi har, men der var en sindssyg god energi i holdet. Mange stemplede ind - både individuelt og holdmæssigt. Det var en sand fornøjelse, og jeg synes, drengene havde fortjent sejren, lød det efter kampen fra Christian Flindt Bjerg, der udover den dobbelte målscorer Alexander Ammitzbøll fremhævede Kasper Lunding og Mads Mikkelsen.

 

 

 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet
-->