Fra Chile til Ceres Park: Rejste 12.533 km for at se AGF

Af: Morten Søgaard Nielsen - 10. maj 2017, kl. 13:11

15.734 tilskuere overværede søndag AGF slå Viborg FF i sidste runde af puljespillet i Alka Superligaen. En af de tilstedeværende, Jørgen Christiansen, var lidt længere væk hjemmefra end gennemsnittet, da han til dagligt er bosiddende i Chile.

Man siger, at 'gammel kærlighed ruster aldrig'. Dette er Jørgen Christiansens forhold til AGF et godt eksempel på. Han er mangeårig AGF-fan og har fulgt klubben i med- og modgang siden starten af 70'erne, hvor han studerede i Aarhus.

- Mit forhold til AGF startede, da jeg kom på Ravnsbjerg Kollegiet i 1973. Der var andre derude, som også kunne lide at komme til fodbold, fortæller Jørgen Christiansen

Jørgen Christiansen er født og opvokset i Danmark, men har de sidste 20 år været bosiddende i Chile, hvilket giver visse udfordringer i at følge De Hviie.

- Det har været svært i lang tid. Men siden at internettet er blevet bedre og bedre, har jeg kunnet følge mere med. Jeg følger blandt andet MoreThanAClub (fansite,red), hvor jeg får mange informationer - både gode og dårlige. Derudover så forsøger jeg også at streame kampene live. Det kan af og til være svært pga. tidsforskellen, men det går, siger han.

Jørgen Christiansen, der fulgtes med sin bror til kampen, har ikke set AGF i Ceres Park i mere end 20 år, hvorfor det også var forløsende at overvære de De Hviie slå Viborg FF i sidste runde af Alka Superligaens puljespil.

- Det er helt fantastisk at være tilbage i Ceres Park, som også er lavet om siden sidst. Vi er faktisk ubesejrede, når jeg har været til kamp i Ceres Park, fortæller han med et smil på læben.

Björn Daniél Sverrisson sikrede AGF sejren i søndagens opgør mod Viborg FF med sin scoring i det 67. minut, hvilket selvfølgelig behagede den mangeårige AGF-fan.

- Jeg synes, det var udmærket. Vi manglede selvfølgelig 'Duncan' oppe foran. Men det var godt, at de lukkede af rent defensivt og selv kom til et par chancer. Det lover godt, lyder det fra den inkarnerede AGF-fan.

*Billedet: Jørgen Christiansen (th.) sammen med sin bror