Nulløsning i første playoff-akt

Af: BJ - 15. maj 2017, kl. 7:39

Med 0-0 i den første playoff-kamp mod Esbjerg fik AGF skabt et udmærket udgangspunkt inden returopgøret på onsdag.

Set over hele kampen var pointdelingen måske ganske fair. Esbjerg havde de bedste muligheder inden pausen, men i anden halvleg var AGF-mandskabet i teten, og især i de sidste tyve minutter blev der skabt flere gode chancer, der kunne have resulteret i en aarhusiansk sejr. Sådan skulle det ikke være, og der venter ganske givet en ligeså nervepirrende og jævnbyrdig affære på onsdag, når anden akt spilles i Ceres Park.

Første akt bar ikke overraskende præg af kampens betydning. Lidt nervøst og ud fra devisen "no nonsense" i alle defensive aktioner. Esbjerg var mest på bolden og også mest nærgående. Efter fem minutter opsnappede Jeppe Andersen bolden ved banens midte og slog en hurtig omstilling, mens AGF-defensiven var i ubalance. Fra kanten af feltet valgte EfB-spilleren selv at afslutte, men hans forsøg gik lige forbi den ene opstander.

Esbjerg havde i første halvleg held til at komme til flere gode indlæg, og på en af disse fik Robin Söder midtvejs i halvlegen en helt fri hovedstødsmulighed. EfB-angriberen mistimede dog sin afslutning, og AGF-defensiven kunne cleare bolden.

Fem minutter senere var Robin Söder atter på færde. Denne gang modtog han bolden i feltet, vendte rundt og afsluttede, men Aleksandar Jovanovic fik nærmest med hovedet pareret forsøget.

AGF var sjældne gæster foran Jeppe Højbjergs mål. I et par situationer blev hjemmeholdets keeper dog testet. Et frisparksforsøg fra Danny Olsen og et nærgående indlæg fra Dino Mikanovic havde han dog fin kontrol over, og første halvleg sluttede uden scoringer.

Anden halvleg mindede på mange måder om de første 45 minutter. Stadig nervøst og uden den store risiko. Dog med den forskel, at nu var det AGF-spillerne, der var mest på bolden og skabte de fleste chancer. Et forhold, der blev mere og mere udtalt, som halvlegen skred frem.

Der skulle dog gå mere end halvdelen af halvlegen, før den første mulighed faldt. Danny Olsen sendte et indlæg ind foran mål med ydersiden, men 'Duncan', der ellers var helt fri, kunne lige akkurat ikke nå frem til bolden.

Få minutter senere havde indskiftede Mustapha Bundus en god mulighed for sine fødder. Stephan Petersen spillede ham fri, og han fik afsluttet, men forsøget blev blokeret til hjørne.

På det tidspunkt så det ud til, at kræfterne var ved at slippe op for hjemmeholdet - og i slutfasen kom både 'Duncan' og Bundu frem til store chancer. Først sendte Mustafa Amini et præcist indlæg indover til 'Duncan', der dog måtte se Jeppe Højbjerg klare forsøget. Og Amini var også ophavsmand til den anden chance, da han med en smart stikning spillede Bundu helt fri foran mål, men desværre fik angriberen et halvforkølet træf på bolden, og Jeppe Højbjerg kunne blokere forsøget.

I de døende sekunder havde Bundu igen en mulighed for at indtage matchvinderrollen. Et hjørnespark til Esbjerg, der lige akkurat blev clearet, førte til en god omstillingsmulighed. Stephan Petersen spillede Bundu helt fri i venstre side med en dyb stikning. Alene med Højbjerg afsluttede den unge angriber mod mål, men desværre overplacerede han sit skud, der gik lige forbi den ene opstander.

Det blev derfor ved de 0-0. Under alle omstændigheder et fornuftigt udgangspunkt inden returopgøret på onsdag. Det er også værd at hæfte sig ved det fjerde clean sheet i træk, og den måde, kampen blev sluttet af på. Det må give grobund for optimisme. Der er dog stadig et stort arbejde, der skal gøres for at trække sig sejrrigt ud af den første playoff-duel. Kick off er kl. 18.00 i Ceres Park. Vi ses!

Kampfakta
Esbjerg - AGF 0-0 (0-0)

Tilskuere: 6.305

Advarsler:
Esbjerg: Jeppe Andersen, Marco Lund, Konstantinos Tsimikas, Victor Palsson, Giorgos Katsikas
AGF: Daniel A. Pedersen, Jesper Juelsgård

Esbjerg:
Jeppe Højbjerg - Otar Kakabadze, Marco Lund, Giorgos Katsikas, Konstantinos Tsimikas - Awer Mabil (68: Anders Dreyer), Victor Palsson, Jesper Jørgensen (82: Mads Hvilsom), Lasha Parunashvili (75: Mark Brink), Jeppe Andersen - Robin Söder

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Thomas Juel-Nielsen, Jesper Juelsgård, Jens Stage - Daniel A. Pedersen, Bjorn Daniél Sverrison, Mustafa Amini, Danny Olsen (71: Stephan Petersen) - Kasper Junker (66: Mustapha Bundu), Morten ' Duncan' Rasmussen

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet
-->