Tredje sejr på stribe - men desværre ikke nok til andenpladsen

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 7. maj 2017, kl. 19:12

På et mål af Björn Daniél Sverrisson hentede AGF søndag eftermiddag i overværelse af 15.734 tilskuere i Ceres Park en 1-0-sejr over Viborg i den sidste kamp i gruppespillet. Desværre rakte de tre point ikke til at slutte på andenpladsen i puljen, da Silkeborg samtidig vandt over AaB

Kulissen i Ceres Park var en afgørende kamp værdig: Flot solskinsvejr og et sæsonrekordstort fremmøde på 15.734 tilskuere skabte en flot ramme om den sidste kamp i gruppespillet. Og de mange AGF-fans fik dét, de kom efter: En sejr. Den tredje i træk - men på bundlinjen manglede et enkelt point for at ende på andenpladsen i puljen. Surt show, var den umiddelbare følelse efter slutfløjtet, men den stabilitet, holdet har vist i de seneste tre kampe med ni points og tre clean sheets er under alle omstændigheder et fint rygstød at tage med ind til de kommende play off-kampe.

AGF-spillerne åbnede også kampen mod Viborg med stor selvtillid. Gæsterne blev sat under pres, og den aggressive indledning kastede et par gode muligheder af sig. Elmar Bjarnason fik afsluttet mod mål, men Walter Viitala parerede islændingens forsøg. Viborg-keeperen diskede også efter 20 minutter op med en fin redning, da Kasper Junker blev spillet helt fri. Angriberen forsøgte at sende bolden under Viitala, som dog fik taget farten af skuddet, og Jonas Thorsen kunne cleare forsøget tæt under mål.

Som første halvleg skred frem, kom Viborg bedre med i kampen. Uafklaret forsvarsspil i to situationer førte til, at Mate Vatsadze og Serge Deble fik et par løse chancer - den største til Deble - men i begge situationer slap AGF-defensiven med skrækken.

Med få minutter igen af første halvleg fik Mustapha Bundu sendt en kvalificeret afslutning afsted fra kanten af feltet, men igen var Viitala vågen. De første 45 minutter sluttede dermed uden scoringer.

AGF-spillerne kom fint ud til anden halvleg, og i det 52. minut afsluttede en veloplagt Dino Mikanovic snert forbi den ene opstander. Nogle minutter senere havde Jonas Kamper på tilsvarende vis et nærgående forsøg lige forbi mål. Og kort efter var det Martin Spelmanns tur til at sende bolden få centimeter ved siden af stolpen.

Med godt tyve minutter igen faldt så kampens enlige scoring. Et hjørnesparksindlæg havde adresse mod Jens Stagem, der headede mod mål. Forsøget blev blokeret, men bolden røg ud til Björn Daniél Sverrisson, der fra tæt hold kunne sende bolden i netmaskerne.

Kort efter havde først Kasper Junker og dernæst Martin Spelmann en gylden mulighed for at fordoble føringen. I et kontrastød spillede Spelmann Junker helt fri. Angriberen måtte dog se Viitala redde forsøget, men han var hurtig over returen og fik sendt den indover til Spelmann, der dog hårdt presset lige akkurat ikke kunne skubbe bolden over stregen.

I kampens slutfase forsøgte Viborg at sætte AGF-defensiven under pres, men som det har været tilfældet i de seneste kamp, stod bagkæden solidt, og gav ingen nævneværdige chancer væk. Dermed sluttede det med en 1-0-sejr.

Med de tre point ender vi på tredjepladsen i puljen, og skal dermed møde Esbjerg i de første to playoff-kampe. Hvornår afgøres senest tirsdag i den uge, vi træder ind i.

Kampfakta
AGF - Viborg FF 1-0 (0-0)
1-0: Björn Daniél Sverrisson (67')

Tilskuere: 15.734

Advarsler:
AGF: Elmar Bjarnason, Martin Spelmann, Jesper Juelsgård
Viborg FF: Søren Frederiksen, Erik Moberg

AGF: Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic (83: Niklas Backman), Thomas Juel-Nielsen, Jesper Juelsgård, Jens Stage - Martin Spelmann, Mustafa Amini, Björn Daniél Sverrisson, Elmar Bjarnason (72. Daniel A. Pedersen) - Mustapha Bundu (59: Danny Olsen), Kasper Junker

Viborg FF: Walter Viitala - Kristoffer Pallesen, Erik Moberg, Søren Reese, Jonas Thorsen - Jonas Kamper, Jeppe Grønning, Alexander Jakobsen (78: Mathias Wichmann), Søren Frederiksen - Serge Deble, Mate Vatsadze (72: Osama Akharraz)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet
-->