Ugens gæstetræner: Nicolai Wammen

Af: Nikolaj Starup Hansen - 18. marts 2017, kl. 14:50

Folketingspolitiker og AGF-ambassadør Nicolai Wammen er stolt af at at holde med en klub, der i høj grad har formet den by, som han tidligere var borgmester i. Nu vender han for en kort stund tilbage – og det er som ”Ugens gæstetræner” til grundspillets sidste kamp mod OB.

Hvad er det første, som du kommer i tanke om, når du tænker på AGF?
NW: Jeg tænker først og fremmest på de mange gode oplevelser fra min barndom, hvor jeg med familie og venner var inde og se AGF spille. Siden dengang har det altid været en særlig oplevelse at se AGF på stadion, når solen skinner og byen er på lægterne.

Superligaklubberne ligger placeret i forskellige dele af landet, men hvad er det, der adskiller Aarhus og AGF fra de andre byer og klubber?
NW: Man kan ikke sige Aarhus uden at sige AGF og omvendt. Byen og klubben hænger uløseligt sammen. Jeg husker særligt pokalfinalen sidste år mod FCK, hvor jeg sammen med 20.000 andre fans tog turen til Parken. Jeg tror ikke, at den opbakning og interesse, som klubben nyder fra byen, findes mange andre steder i landet. Derudover har klubben en særlig historie, som har formet både fans og by. Det husker jeg navnligt fra dengang, hvor AGF rykkede ned i 1. division. Byen stod last og brast med holdet, og opbakningen var altid stor. Det viser med al tydelighed, at når man er fan af AGF, så er man GF'er i både medgang og modgang.

På Christiansborg er folketingsmedlemmerne fra forskellige steder i landet, og der er sikkert en klub, som man holder mere med end andre. Hvad gør du for at holde AGF-fanen højt på "Borgen"?
NW: Jeg er stolt som få. Derfor tager jeg ofte og gerne diskussioner med min gode ven Morten Bødskov, der er lige stor Brøndby-fan, som jeg er GF'er.

Weekendens møde er mellem to traditionsrige klubber, der kæmper for at komme tilbage og præge toppen af dansk fodbold. Hvorfor kommer AGF før OB?
NW: AGF kommer først og fremmest før OB på grund af byen og dens fans. Aarhus er en fodboldentusiastisk by og den opbakning, som klubben nyder fra byens borgere, rådhus, og erhvervsliv, er overvældende. Det ser man blandt andet, som jeg var inde på før, når 20.000 GF'ere rejser til Parken for at se AGF spille om pokalen mod FCK. Derudover så har vi holdet, der kan sætte OB på plads.

Hvis du var træner i AGF, hvordan ville du taktisk gribe kampen an mod OB?
NW: Jeg synes, at Glen Riddersholm og hans stab har sat pejlemærkerne for det nye AGF rigtig godt. Det skal nok bringe AGF tilbage der, hvor vi fans ønsker dem. Når det er sagt, så skal vi have presspillet til at fungere, så holdet presser OB's boldholdere. Det er det, vi fans gerne vil se. Hvis vi kigger på opstillingen, så er den noget sværere. Lokalderbyet mod Randers kostede en del skader i særligt forsvaret. Det er problematisk, for vi skal være opmærksomme på OB's Jóan Símun Edmundsson, som er velspillende for tiden. Jeg tror, at jeg ville stille op i en 4-2-2-2 opstilling. I forsvaret håber jeg, at Backman bliver klar. Den anden plads skal helt klart besiddes af DAP. Backs skal være Dino og unge Oskar Buur. På midten vil jeg bruge Spelmann og Sverrisson, hvor Sverrisson er den defensive og Spelmann den offensive. På kanterne vil jeg bruge Bundu og Musti. Helt i front skal vi have Duncan og Junker.

Hvad er det sidste du ville sige til AGF-spillerne, inden kampen bliver fløjtet op?
NW: Det er nu det gælder. Vis hjerte og fight. Hvis I spiller med samme entusiasme, som os fans hepper på jer fra lægterne, så skal I nok tage de tre point.

Hvorfor skal man som tilskuer tage i Ceres Park og se AGF mod OB?
NW: Man skal gå på stadion for at støtte byens hold. Derudover bliver det forhåbentlig en kamp, hvor begge hold vil spille seværdigt fodbold. Så min opfordring til alle GF'ere vil være at komme på stadion og støtte GF.

Hvad er dit bud på kampens resultat og første målscorer?
NW: Jeg tror, at vi vinder 3-1. Vi kan nok ikke holde OB fra at lave en enkelt, men både Junker og Duncan skal nok få den lagt i nettet. Jeg tror, Duncan laver den første scoring.