AGF får fem TOP-centre i ny dansk talentsatsning

Af: KDJ / BJ - 10. november 2017, kl. 15:04

Et nyt DBU-projekt skal styrke de lokale træningsmiljøer rundt omkring i landet, og AGF Klubsamarbejde er blevet tildelt hele fem TOP-centre, hvilket er flest af alle klubber.

De fem topcentre er placeret hos TRIF, IF Lyseng, HEI, HOG Hinnerup og FC Skanderborg, og her vil U10-U12-spillere med særlige forudsætninger få mulighed for at få flere fodboldtimer i benene. På hver årgang i de fem centre bliver der plads til 16 spillere - altså sammenlagt 240 spillere.

- Vores topcentre er steder, hvor vi udpeger og samler de bedste spillere fra de enkelte områder i Østjylland og træner med dem. Det drejer sig om U10, U11 og U12. Vi vil her have scouts og trænere med ude for at følge kampene, hvorefter vi sammen med samarbejdsklubberne finder de spillere, der er motiverede og gode nok til at blive optaget, siger chefen for AGF Klubsamarbejde René Frost, der glæder sig over, at AGF som den eneste klub i Danmark har fået fem TOP-centre.

- Vi har et stærkt klubsamarbejde, og at DBU nu tildeler os fem TOP-centre ser vi som en anerkendelse af det talentarbejde, vi de seneste år har lavet sammen med alle vores samarbejdsklubber. Det er i særlig grad en cadeau til de fem klubber, hvor TOP-centrene bliver placeret, og jeg er overbevist om, at det vil styrke træningsmiljøerne i nærområderne, siger René Frost.

En styrkelse af talentudviklingen
På AGF's fem TOP-centre får de unge spillere muligheden for at stifte bekendtskab med den måde, ungdomstræningen i  AGF foregår på. Målet med træningen er at styrke talentudviklingen i Østjylland såvel som i AGF.

- TOP-centrene skal sørge for at forbedre den samlede talentudvikling i Østjylland. Selvfølgelig har vi også en ambition om, at spillerne kan gå ind og blive en del af talentmassen i AGF, når de bliver ældre. Vi håber på kort sigt, at TOP-centrene kan bidrage med spillere til vores U13-, U14- og U15-hold, og hvis nogle af dem tilmed kan tage skridtet videre op, ville det være fantastisk i forhold til i fremtiden at få endnu flere lokale spillere op på Superliga-holdet, lyder det fra René Frost.

"Den hvide tråd"
Det er elitetrænere fra AGF's talentafdeling, der vil stå for træningen på TOP-centrene, og de vil træne efter de samme principper, som i forvejen bliver praktiseret på Fredensvang.

- Det skulle gerne komme nogle bestemte træningsprincipper og fokusområder, som man kan nikke genkendende til i AGF. Det bliver en vigtig del af måden, vi vil gøre tingene på i TOP-centrene. "Den hvide tråd" skal hele tiden kunne ses i de øvelser og den måde, der bliver trænet på. Det har vi trænere fra AGF til at komme og sørge for, fortæller René Frost.

Som et væsentlig element i det nye koncept har DBU sat klare rammer op for både de enkelte TOP-centre og de partnerklubber, der udpeger de enkelte spillere

• Der må max. være 45 minutters kørsel fra barnets bopæl til TOP-centret
  • TOP-center klubben garanterer, at barnet kan fortsætte i sin normale klub
  • 50 procent af spillerne i hver årgang SKAL været fra andet halvår