AGF byder velkommen til Bispehavens Køkken

Af: SHC - 11. april 2018, kl. 9:07

På fredag kan AGF-fansene se frem til at sætte tænderne i alverdens lækkerier fra Bispehavens Køkken.

Er der noget, der kan samle os, så er det mad og et veldækket bord. Det ved man i Bispehaven i Aarhus, hvor der bor 68 forskellige nationaliteter.

Nu skal der bygges bro mellem nationaliteterne hen over køkkenbordet i et projekt, der går ud på at samle folk på tværs af nationaliteter gennem maden.

Projektet hedder Bispehavens Køkken og fremover vil AGF-fans nu også komme til at stifte bekendtskab med det multikulturelle køkken fra Bispehaven, når en mobil version af køkkenet vil komme forbi Ceres Park på kampdage og servere lækkert mad fra AL Bank Fanzonen inden kampene inde på Ceres Park. Første gang på fredag til kampen mod FC Helsingør.

- Det bliver en interessant oplevelse, at blive en del af AL Bank Fanzonen i Ceres Park. Det er et ideelt sted til at få bygget endnu mere fundament under vores projekt og spredt budskabet om fællesskab gennem forskellige kulturer. Vi tilbyder en gentænkning af arabisk og afrikansk mad og vil komme på kampdage og lave ting som samosa, falafel og andre spændende ting, fortæller Dorte Mariager, der til dagligt arbejder med den boligsociale helhedsplan i Bispehaven i Aarhus.

Nyt og stærkt voksende projekt
Bispehavens Køkken er stadig et forholdsvis nyt projekt. I februar 2017 kom de første ideer til verden, og kun tre måneder senere blev projektet startet. På trods af, at projektet stadig er inde i sin tidlige fase, så ligger det ikke på sin lade side.

- Det er vigtigt, at skabe fællesskaber i et meget multikulturelt byliv, og her dukkede ideen om mobile folkekøkkener op som en måde at gøre det på. Vi har indtil videre prøvet det af fem gange, men vi er allerede nu i fuld gang med at få etableret en masse forskellige køkkener, heriblandt et somalisk og et arabisk køkken, tilføjer Dorte Mariager.

Store fremtidsdrømme
Det nye samarbejde med AGF er et nyt skridt i den rigtige retning for Bispehavens Køkken, der har store drømme for fremtiden - både hvad angår kulturel fællesskabsdyrkelse og integration i Aarhus og omegn.

- Samarbejdet med AGF bliver vigtigt for vores udvikling. Det er en stor og mangfoldig fodboldklub, da det er mange forskellige mennesker, der støtter op om klubben. Og det kunne være fedt, hvis vi igennem sporten også kan samle folk om forskellige kulturer og madkulturer, siger Dorte Mariager.

Bispehavens Køkken er et projekt, der kører under kampagnen Underværker, som er startet af Realdania. Realdania støtter ildsjæle, der ønsker at udvikle nye aktiviteter og nye fællesskaber i lokalsamfundet.

Første gang man kan opleve Bispehavens Køkken bliver altså på fredag i forbindelse med hjemmekampen mod FC Helsingør. Kig efter street food vognen fra Bispehavens Køkken.

20479699_120999591866579_5690899867705885461_n