Sammen om fodbold

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 19. april 2018, kl. 14:07

I samarbejde med FO Aarhus får AGF på mandag besøg af en særlig gruppe gæster til kampen mod Hobro IK.

Til mandagens hjemmekamp mod Hobro IK er det en stor glæde at kunne sige velkommen til en stor gruppe særlige gæster. AGF har nemlig - i samarbejde med FO Aarhus - inviteret elever, beboere, lærere, personale og brugere fra en lang række skoler og institutioner i Aarhus, der normalt ikke kommer så meget til fodbold.

Det drejer sig blandt andet om Bofællesskabet Hjortshøj UFL Klub 8000C, Bofællesskabet Skejbyparken, Lisbjerghus, Hvilstedhus, Kompetencecenter Nord, Bofællesskabet Hasselager og mange andre institutioner og skoler, der alle har det tilfælles, at de er ramme for mennesker med indlærings-vanskeligheder, nedsat funktionsevner og andre udfordringer.

- Vi vil gerne give nogen mennesker, der normalt ikke kommer på Ceres Park en sjov oplevelse med byens hold. Derfor har vi inviteret alle skoler og institutioner i Aarhus Kommune, der beskæftiger sig med personer med generelle indlæringsvanskeligheder og nedsat funktionsevner. De personer oplever desværre ofte en social barriere i forhold til oplevelser som fodbold. Men sammen kan vi komme ud over den barriere og vi er glade for, at der er mange, der har sagt ja til at deltage, fortæller skoleleder fra FO-Aarhus, Torben Dreier.

Tidligere har AGF og FO-Aarhus haft succes med at invitere særlige grupper af århusianere til fodbold, hvor der er mange, der har benyttet sig af tilbuddet. Det er en måde, hvorpå fodbolden og AGF kan komme ud til nogen, der ikke så ofte har mulighed for at tage i Ceres Park.

- Sammen med AGF har vi tidligere inviteret flygtninge til fodbold over flere omgange. Nu forsøger vi så, at nå en anden målgruppe og give andre mennesker en god oplevelse med AGF i Ceres Park, tilføjer Torben Dreier.

I alt regner AGF og FO Aarhus med ca. 200 gæster på mandag.

Musik i AL Bank Fanzonen
I forbindelse med besøget fra de mange gæster har AGF også inviteret bandet THE MUMES til at optræde i AL Bank Fanzonen. Bandet, der har hjemme på Musik og Medieværkstedet, kalder sig "verdens bedste rock n' roll band udelukkende bestående af musikere med nedsat funktionsevne".
THE MUMES spiller i AL Bank Fanzonen fra kl. 17.45 og frem til ca. 18.30.

Skærmbillede 2018-04-19 Kl . 12.44.06

Så kom i skoven på mandag til en festlig fodboldaften med musik og hygge i AL Bank Fanzonen fra kl. 17.30. Kampstart kl. 19.

AGF og FO Aarhus siger på mandag velkommen til elever og brugere fra:

Bofællesskabet Elev
Kompetencecenter Nord