U15 viste sig godt frem i Holland

Af: BJ / Fotos: John Groeneweg - lånt fra Rotterdam Football Cups FB-side - 5. april 2018, kl. 22:33

Der var international matchning fra den øverste hylde til AGF's U15-hold i påsken, da de talentfulde drenge deltog i Rotterdam Football Cup. Undervejs blev det blandt andet til et uafgjort resultat mod Chelsea.

I alt syv kampe blev det til for AGF-drengene, og i sidste ende rakte det til en tiendeplads i et prominent selskab med i alt 24 hold - blandt andre Chelsea, Paris Saint-Germain, Borussia Mönchengladbach, Hoffenheim, Club Brugge KV, Feyernoord, West Ham United FC og Besiktas.

På førstedagen lagde U15 flot fra land med en 1-0-sejr over Crossfire Premier, som er et akademihold til AS Roma. Et flot langskudsmål af Elias Jønsson afgjorde kampen.

Den gode åbning blev fulgt op af en ny 1-0-sejr - denne gang gik det ud over Sparta Rotterdam, og sejrsmålet blev sat ind af Alexander Laursen.

Andendagen startede med et nederlag på 1-3 til et stærkt hold fra Hoffenheim, som også endte med at vinde stævnet. Christian Mikkelsen tegnede sig for den enlige scoring.

Herefter gjaldt det Chelsea - en kamp, hvor spillerne ramte deres topniveau. Der var en del chancer i begge ender af banen, og målmand Villads Olsen stod en flot kamp. Da dommeren fløjtede af, viste måltavlen 1-1. Oscar Artero sørgede for AGF-scoringen, og U15 var også tættest på sejren. I slutfasen stod dog stolpe, overligger og en modstander på stregen i vejen.

Den sidste kamp på andendagen var mod norske Stabæk, og her blev det også til 1-1 med Frederik Ihler som målscorer. Fysisk kneb det lidt med kræfterne, men der blev dog alligevel skabt chancer nok til at vinde.

Resultaterne i den indledende pulje betød, at U15 skulle spille om 9.-12-pladsen. Her blev det lokale hold Excelsior besejret efter straffesparkskonkurrence i den første placeringskamp. Oscar Artero, Kasper Engby, Frederik Ihler og Daniel Jakobsen scorede sikkert på deres spark, og med en redning fra målmand Villads Olesen vandt U15 4-3.

I kampen om 9.-pladsen måtte AGF-drengene se sig slået 1-2 af West Ham United. Englænderne tog føringen, men Frederik Ihler svarede igen med en udligning. Kort før tid scorede West Ham dog det afgørende mål til 2-1 på en flot soloaktion.

Trods nederlaget i den sidste kamp var det alt i alt en god indsats af U15, og cheftræner Lasse Fisker var da også tilfreds med udbyttet.

- Vi ender på en godkendt 10.-plads ud af 24 meget dygtige hold. Stævnet var meget lærerigt for både spillere og trænere, eftersom vi mødte modstandere med meget forskellige tilgange til spillet - både hold, som pressede højt, aggressivt og med mange spillere, og hold, som stod noget lavere og satsede på omstillinger. Det gav os gode erfaringer, og de mål, vi på forhånd havde sat for stævnet, blev til fulde opnået, siger Lasse Fisker.

U15_Holland2

U15_Holland3