Givtig generalprøve for U17 og U19 mod HSV

Af: BJ - 5. august 2018, kl. 22:12

Både U17 og U19 blev matchet maksimalt i generalprøven lørdag mod Hamburger SV, og trods to nederlag var begge kampe udbytterige.

U17 spillede tre halvlege á 30 minutter, og her kom tyskerne, der på nær en enkelt spiller var andetårs, blæsende fra start og satte sig fysisk på kampen. Ikke desto mindre lykkedes det Alexander Laursen at åbne scoringen, men HSV's tryk kunne AGF-defensiven dog ikke modstå, og det lykkedes tyskerne at bringe sig 3-1 i front efter de første 30 minutter.

Som kampen skred frem, fik AGF-spillerne mere greb om spillet og viste større mod i både boldomgang og duelspil. Kampbilledet var nu mere lige, og anden halvleg sluttede da også uden scoringer, mens den sidste halve time endte 1-1. Oscar Artero tegnede sig for AGF-scoringen.

Slutresultatet blev således 4-2 til HSV, men cheftræner Dennis Ramonn Olsen hæftede sig mest af alt ved præstationen, og den fremgang, som hans spillere viste undervejs i kampen.

- Vi mødte et godt hold, og det var sundt for os at blive matchet mod så dygtig en modstander, der fysisk var stærkere end os. Det var lidt af en øjenåbner, men jo længere vi kom ind i kampen, desto mere fik vi bidt fra os, og vi fik vist nogle af de ting, vi har trænet i. Det var vigtgt at se, at drengene gjorde sig umage, og vi fik set, hvor vi stod. Så på den måde var det en god oplevelse, og det var samtidig også godt at få spillere som Christian Mikkelsen og Frederik Ihler, der har har været ude med skader, i gang, fortæller Dennis Ramonn.

Knebent nederlag til U19
U19 pudsede også formen af mod HSV, der sluttede som nr. 2 i U19 Bundesligaen i sidste sæson. AGF-drengene viste, at de godt kunne matche et af Tysklands bedste U19-hold - ja, de første 25 minutter var de toneangivende og måtte også se et forsøg prelle af på overliggeren. Derfor var det også stik mod spil og chancer, at HSV tog føringen.

I starten af anden halvleg satte hjemmeholdet sig på kampen, og det udløste endnu en scoring, inden Magnus Kaastrup fik reduceret direkte på frispark. Tættere på kom AGF-spillerne dog ikke, men cheftræner Fatah Abdirahamn var dog godt tilfreds med præstationen.

- Vi mødte et hold, der havde et højt international niveau, og vi viste, at vi kunne være med. I de første 20-25 minutter var vi en tand stærkere, og vi spillede det bedste, jeg har set os spille her i opstarten. Vi har det rigtige udtryk, og der er god struktur på vores spil. Vi rammer også overliggeren, men når man ikke scorer i sine gode perioder, så koster det - og det var var også, hvad der skete her. Vi indkasserer et mål, og da de også scorer tidligt i anden halvleg, er det lidt af en mavepuster. Men vi kommer godt tilbage, og alt i alt var det en kamp på et meget højt niveau, og vi blev presset maksimalt. Jeg er er meget tilfreds med indsatsen, men der er naturligvis stadigvæk en del ting vi kan og skal gøre bedre, lyder det fra Fatah Abdirahman.

U19 åbner sæsonen 11. august på udebane mod AaB, mens U17's sæsonpremiere står mod Vejle Boldklub 18. august på Fredensvang.