Kinesisk modstand venter i næste test

Af: SHC / Foto: Beijing Sinoba Guoan F.C. - 2. februar 2018, kl. 13:37

Det er ikke hverdagskost, at AGF spiller kampe mod et kinesisk hold som tilfældet er i aften, hvor Beijing Sinoba Guoan F.C venter i den næstsidste testkamp inden forårspremieren. Her kan du blive lidt klogere på den modstander, der venter gutterne i aften.

I aften kl. 21.00 gælder det den anden kamp i træningsturneringen, The Atlantic Cup, når AGF skal møde Beijing Sinoba Guoan F.C. fra Chaoyang distriktet i Beijing.

Klubben er en af de ældste i Kina og har rødder tilbage til 1950'erne.
I 1992 var den en af medstifterne af den professionelle kinesiske fodboldliga. Siden har Beijing Sinoba vundet mesterskabet en enkelt gang tilbage i 2009. Beijing Sinoba er ejet af et ejendomsselskab og et investeringsselskab, og blev i 2015 vurderet som den næstmest værdifulde klub i Kina.

I 2018 er Beijing Sinoba stadig i stand til at spille med de økonomiske muskler, der er blevet hverdag hos så mange klubber i Kina. Således huser den velkendte fodboldnavne som Jonathan Soriano, der har scoret mål på samlebånd for Red Bull Salzburg og er fortsat med det i Kina, samt Cédric Bakambu, der forlod spanske Villarreal, da Beijing Sinoba fornylig gjorde ham til Afrikas dyreste fodboldspiller. Bakambu afviste angiveligt klubber som Tottenham og Newcastle for komme til Kina.

En god test

- De har nogen store stjerner og en flok hårdtarbejdende kinesiske spillere - så det bliver en god test for os. De har måske nogen holdmæssige og taktiske udfordringer, som flere kinesiske hold døjer med, og hvor vi ser nogen muligheder. Så det bliver en interessant og god modstander for os, siger cheftræner David Nielsen, der varsler flere ændringer på AGF's hold i forhold til den seneste træningskamp, der som bekendt endte med en 2-1 sejr over de kroatiske mestrer, HNK Rijeka. Sejren over kroaterne betyder i øvrigt, at vi med en sejr i aften er i finalen i The Atlantic Cup.

Til trods for de store navne og endnu større budget har Beijing Sinoba Guoan vist sig at være til at tale med i The Atlantic Cup, hvor de i mandags spillede 1-1 mod svenske Norrköping i deres første kamp.

Husk, at kampen i aften kan følges direkte her i Danmark. Det kan gøres via Footballtv.org, hvor man kan betale for et livesignal fra kampen. Du kan også følge med på vores Twitterkonto og naturligvis få alt om kampen her på AGF.dk og på AGF TV bagefter. Kampen har kick-off kl. 21.00 dansk tid.