AGF hilser ny historisk aftale velkommen

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 5. juli 2018, kl. 15:40

De danske ligaklubber er blevet enige om en banebrydende aftale, der blandt andet betyder, at Superligaen fra sæsonen 2020-21 skæres ned til 12 hold.

Hos AGF er der stor tilfredshed med den nye aftale.

- Det er et stærkt signal, liga-klubberne i Danmark i fællesskab sender med den nye, historiske aftale. Der har været delte meninger om den nuværende model, og med den nye aftale får vi nu en turneringsstruktur, der er mere overskuelig og sikrer en mere fair afvikling af kvalifikationsspillet (tidl. nedrykningsspillet, red.) med en lige-ud-turnering ligesom mesterskabsspillet, der har vist sin værdi. Både sportsligt og kommercielt vil det give et løft til dansk fodbold - og i AGF har vi heller ikke været i tvivl om, at det er den rette vej at gå, siger direktør Jacob Nielsen.

Som en del af den nye aftale er der også enighed med de to eksisterende rettighedshavere Nordic Entertainment Group (tidligere MTG) og Discovery Networks Danmark om at søge at forlænge samarbejdet om Superligaen og NordicBet Liga frem til sommeren 2024. Derudover er klubberne blevet enige om at samle de relevante rettigheder i et fælles selskab, som sikrer solidaritet og investeringer i fremtiden for dansk fodbold.

- Der er mange hensyn, der skal tages, når rammerne for dansk fodbold skal fastlægges. Men i AGF er vi overordentlig tilfreds med den samlede pakke, der indeholder en lang række elementer, som vi økonomisk kommer til at drage fordel af, hvis vi formår at fastholde og udbygge den interesse, der er for klubben i forhold til både tilskuere og tv-seere, siger Jacob Nielsen.

Anmodningen om justering af antallet af hold og turneringsformatet i Superligaen fra de to rækker skal vedtages af Divisionsforeningens bestyrelse for at være på plads.

Læs mere om den nye aftale på Divisionsforeningens hjemmeside.