Intens jysk klassiker endte uden vinder

Af: BJ - Foto: Getty Images den 31. juli 2018, kl. 7:59

I en hektisk og medrivende kamp - og kulisse - spillede AGF for tredje gang ud af tre mulige i denne sæson uafgjort. 1-1 sluttede opgøret mod Vejle Boldklub. Bror Blume tegnede sig for den enlige AGF-scoring.

Et udsolgt Vejle Stadion - heraf imponerende 2500 tilrejsende AGF-fans - skabte en flot kulisse om den jyske klassiker. Og rammerne lod til at inspirere de to hold, for de diskede op med en intens og medrivende fight. Var 1-1 så en fair udgang på kampen? Målt på chancer var David Nielsens tropper tættest på at tage sejren, men hjemmeholdet havde også deres muligheder, så at det sluttede med en pointdeling, var nok ganske retvisende for det, der udspillede i løbet af de 95 minutter, som kampen varede.

Vejle startede kampen med stor selvtillid, men allerede efter tre minutter var det tæt på, at Jens Stage udnyttede letsindig boldomgang i Vejles bagkæde til at åbne scoringen. Stage, der var anfører i fraværet af Pierre Kanstrup, opsnappede bolden og havde frit løb mod mål i venstre side. Desværre manglede hans centring til en helt fri Bror Blume lige den afgørende præcision, og den gode mulighed løb ud i sandet.

Vejle var mest på bolden i kampens indledning, men AGF-defensiven havde for det meste godt styr på hjemmeholdets offensive tilnærmelser. Halvlegens anden store mulighed tilfaldt da også en AGF'er, og denne gang var det Jens Stage, der blev spillet fri ved bagerste stolpe på et fint indlæg fra Bror Blume, men kantspillerens hovedstødsforsøg gik forbi mål.

Björn Daniel Sverrisson, der i sidste efterårssæson var udlejet til Vejle, forsøgte sig efter 20 minutter på en ripost efter et frispark, men heller ikke denne gang kom der noget ud af anstrengelserne.

Vejles første mulighed kom umiddelbart efter, da Gustaf Nilsson headede bolden på tværs til Arbnor Mucoli, men den klejne midtbanespiller kunne lige akkurat ikke nå frem til bolden.

Få minutter senere forsøgte Mads Lauritsen sig med et skud fra distancen, men Aleksandar Jovanovic viste sikre hænder.

Efter en lille halv time fik Jakob Ankersen vel nok halvlegens største mulighed. En dyb stikning fra Kasper Junker gav Ankersen frit løb mod mål. Han forsøgte sig med et lob over Vejles keeper, der var kommet lidt ud af sit mål, men desværre blev træffet på bolden ikke godt nok, og skuddet gik forbi.

Kampbilledet var fortsat det samme. Vejle forsøgte at finde huller i den kompakte AGF-defensiv, og i en enkelt situatio lykkedes det. Allan Sousa slap igennem i højre side og afsluttede mod mål, men hans forsøg gik forbi den fjerneste stolpe. En hektisk første halvleg sluttede uden scoringer.

Allan Sousa indledte også anden halvleg med en afslutning, men heller ikke denne gang havde den vævre angriber held med sit forsøg.

Efter 55 minutter valgte David Nielsen at sende Mustafa Amini i aktion, og australierens stort set første boldberøring førte til kampens første scoring. Amini fandt Casper Højer med en aflevering i dybden, og venstrebacken spillede bolden skråt bagud til Bror Blume, der fra kanten af feltet udplacerede Pavol Bajza i Vejle-målet.

Scoringen rystede hjemmeholdet, og i de følgende minutter trykkede AGF-spillerne på. Bror Blume var kort efter tæt på at udbygge føringen, men hjemmeholdet slap med skrækken. Og i stedet førte et øjebliks uopmærksom i AGF-defensiven få minutter senere til en udligning. Gustaf Nilsson og Allan Sousa var pludselig alene med Niklas Backman og Jesper Juelsgård i en kontra, og det resulterede i sidste ende i et straffespark, som Sousa sikkert udnyttede.

Udligningen gav tilsyneladende hjemmeholdet fornyede kræfter, og selvsamme Sousa var kort efter ved at blive dobbelt målscorer, men hans afslutning mod det lange hjørne gik lige forbi mål.

Afslutningen på kampen udviklede sig til en åben slagudveksling med chancer i begge ender. Casper Højer fik sendt et kvalificeret langskudsdrøn afsted, men uden scoring til følge, og i den anden ende af banen vendte Jacob Schoop rundt i feltet og afsluttede, men heldigvis lige i favnen på Jovanovic.

I slutminutterne jagtede AGF-spillerne sejrsmålet, og i flere situationer brændte det på foran VB's mål. Kasper Junker slap igennem i venstre side, men lidt á la situationen med Ankersen i første halvleg mislykkedes han med sit forsøg på et lob over Vejles keeper. Kort efter var Junker atter i en gunstig afslutningsposition, men denne gang overplacerede han sit hovedstødsforsøg. Også indskiftede Mustapha Bundu havde afgørelsen for sine fødder, men han måtte se sin ellers kvalificerede afslutning i det lange hjørne lige akkurat blive reddet af VB-keeperen med det yderste af fingerspidserne.

Og i de absolut døende sekunder førte et hjørnespark til klumpspil tæt under VB's mål, men ind ville bolden ikke, og opgøret endte 1-1.

Det lugtede for alvor af fodbold denne aften i Nørreskoven med et udsolgt stadion, der bragte minder frem om fordums stormøder mellem VB og AGF. Og det lugtede også lidt af en AGF-sejr i slutminutterne, men sejrsmålet udeblev, og derfor kunne de to hold trække sig fra banen med et point hver. Allerede på fredag skal David Nielsens tropper i aktion i Ceres Park, når SønderjyskE er modstanderen kl. 18.00.

Kampfakta - Superligaen:
Vejle Boldklub - AGF 1-1 (0-0)
0-1: Bror Blume (56')
1-1: Allan Sousa (65')

Tilskuere: 10.254

Advarsler:
VB: Arbnor Mucoli, Nicolaj Madsen
AGF: Bror Blume, Kasper Junker

Vejle Boldklub:
Pavol Bajza - Rasmus Lauritsen, Mads Greve, Mads Lauritsen - Sean Murray (68: Kerim Memija), Arbnor Mucoli (64: Nicolaj Madsen), Ylber Ramadani, Jacob Schoop, Viljormur Davidsen - Gustaf Nilsson, Allan Sousa (89: Adam Jakobsen)

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Niklas Backman, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Adama Guira, Björn Daniel Sverrisson (56' Mustafa Amini), Bror Blume (73: Tobias Sana) - Jens Stage (78: Mustapha Bundu), Kasper Junker, Jakob Ankersen