Nye tiltag i Superligaen

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 12. juli 2018, kl. 12:44

Fra den nye sæson indføres et videopanel i Superligaen, og derudover vil det fælles indløb, som hidtil er blevet praktiseret, blive afskaffet.

Når den nye Superliga-sæson sparkes i gang i denne weekend, vil et nyoprettet videopanel overvåge de syv kampe. Til hver kamp får en observatør til opgave at gennemse tv-transmissionen hjemmefra. Hvis der observeres episoder, som normalvis kunne have medført en udvisning - og episoden ikke er bedømt af kampens dommer - skal observatøren foretage en indberetning til Fodboldens Disciplinærinstans. Instansen vurderer herefter, om der skal rejses en sag, og om den skal føre til sanktion overfor spilleren (eller træneren). Eneste undtagelse for om dommeren har set og bedømt situationen er "film". Dermed kan en spiller efterfølgende straffes for "film", selvom dommeren har bedømt situationen (anderledes) i kampen.

Klubberne har haft et ønske om, at alle kampe bliver underlagt det samme kritiske eftersyn af fx voldelige eller miskrediterende episoder. Med det her tiltag forsøger vi at opnå en større ensartethed i forhold til hvilke sager, der tages op i Fodboldens Disciplinærinstans - og samtidig ønsker vi at sætte ekstra fokus på "film", som er med til at sætte spillet i miskredit, siger turneringschef i Divisionsforeningen Peter Ebbesen.

Observatørerne vælges blandt de nuværende ca. 20 Superliga-dommerudviklere. På baggrund af rapporten fra observatøren er det fortsat alene Fodboldens Disciplinærinstans, der som den dømmende instans afgør, om der skal tages en sag op, og om den skal medføre sanktion.

Fælles indløb afskaffes
I den nye sæson vil de to hold ikke længere gå på banen sammen lige inden kick off. Efter ønske fra klubberne, der har lyttet til deres fans, vil det fælles indløb blive afskaffet, og i stedet vil først udehold, så hjemmehold og til sidst dommertrio løbe på banen inden Superliga-kampene.

Første mulighed for at opleve det nye indløb i Ceres Park er søndag d. 22. juli, hvor FC Nordsjælland kommer på besøg.

Husk at der er Aarhus Walk som optakt til kampen. Læs mere her >>