Sejr i testkamp mod tysk traditionsklub

Af: SHC - 6. juli 2018, kl. 17:35

AGF mødte her til eftermiddag Hamburger SV i den sidste testkamp inden premieren på den nye Superliga-sæson.

18 mand fra førsteholdstruppen var i dag draget til Tyskland for at møde den tyske storklub, Hamburger SV i opstartens tredje testkamp.

Kampen foregik på storklubbens træningsanlæg, der ikke kan håndtere mange tilskuere. Derfor var den ikke blevet annonceret på forhånd.

Med en uge til sæsonstart var Mustafa Amini, Tobias Sana, Martin Spelmann, Kasper Lunding, Mustapha Bundu, Casper Højer og Jens Stage blevet hjemme i Aarhus.

Derfor var der på forhånd - i forhold til den seneste testkamp - varslet lidt ændringer i den start 11'er, der kl. 15 i dag løb på kampbanen på det velplejede anlæg for foden af HSV's hjemmebane, Volksparkstadion.

Skærmbillede 2018-07-06 Kl . 17.24.26

(Testkampen foregik for foden af HSV's imponerende hjemmebane, Volksparkstadion)

Således gled Jesper Juelsgård ind på venstrebacken i stedet for Casper Højer Nielsen, mens Björn Daniel Sverrisson startede på midtbanen i stedet for Jens Stage. Tilbage i målet var også Aleksandar Jovanovic, der måtte sidde ude i den seneste testkamp.

Serberen fik nu ikke så meget, at se til fra kampens begyndelse, hvor gæsterne fra Aarhus kom stærkt ud.

HSV starter deres sæson den 3. august og er derfor også i gang med deres forberedelser, hvor de har vundet storsejre over i testkampe mod lokale sekunda-hold - senest 10-0 i en kamp for et par dage siden. Men sådan kom det ikke til gå i dag. For allerede efter 11 minutter kunne Jesper Juelsgård score et flot mål direkte på frispark og kort tid efter var det Kasper Junker, der satte streg under en god AGF-indsats i kampens begyndelse, da han kom flot fri på en omstilling og sikker kunne score til 0-2.

Og da defensiven samtidig - som i de to foregående testkampe - stod stærk og solidt med Kanstrup og Backman i spidsen - var AGF i fuld kontrol. De få chancer som HSV til spillede sig, tog Jovanovic sig fint af i målet.

Ankersen tog fat
Men bag ud 0-2 måtte tyskerne reagere. På trods af nye status om 2. Bundesliga-hold, så passede dem ikke, at være bagud mod et dansk hold fra Aarhus. Så presset blev intensiveret og det åbnede for vores hurtige folk, der hele tiden lå og lurede på omstillinger - især så Jakob Ankersen sulten ud.

Og kort før pausen kom han igennem på en god aflevering fra Kasper Junker og kunne sikkert bringe os foran 0-3. En føring selvsamme Ankersen udbyggede til 0-4 på endnu et godt forarbejde af Kasper Junker. Dermed kunne vi gå til pause oven på en rigtig fin første halvleg i det tyske.

I pausen skiftede HSV hele deres hold, mens cheftræner David Nielsen spillede videre med startopstillingen. De nye tyske spillere var tydeligvis sulten for at komme ud og vise deres træner, at de var bedre end deres kollegaer. I hvert fald lagde de fra halvlegens start et pænt pres, der hurtig resulterede i en reducering til 1-4.

P1010080 (1)
(Jakob Ankersen kunne rejse hjem fra testkampen med et hattrick)

Men takket være en stærk og koncentreret indsats af samtlige AGF'ere døde det tyske pres ud og 2. halvleg blev langt fra så begivenhedsrig som den første. Men vi fik en enkel AGF-scoring mere, da Ankersen kunne fuldende sit hattrick ved at score på straffespark til 1-5.

Flere mål fik vi ikke i Hamborg. Tyskerne pressede på og det brændte på efter et par hjørnespark, men reduceringen udeblev. Så testkampen kunne slutte 1-5 efter en flot og koncentreret Århus indsats.

Kampen i Tyskland i dag var den sidste testkamp inden den nye turnering starter. Bemærk, at den tidligere testkamp mod Brabrand i morgen ikke bliver spillet - den er blevet udskudt til en senere lejlighed.

AGF indleder sæsonen den 14. juli på udebane mod FC Midtjylland. Husk også vores første hjemmekamp, der finder sted den 22. juli, hvor vi starter med Aarhus Walk.

Kampfakta - testkamp
HSV - AGF 1-5 (0-4)
11' Jesper Juelsgård (0-1)
15' Kasper Junker (0-2)