Stigende tilfredshed hos samarbejdsklubber

Af: SHC - Foto: Ole Nielsen den 4. juli 2018, kl. 20:52

For 16 år siden etablerede AGF et samarbejde med fodboldklubber rundt om i Østjylland omkring talentudvikling og aktiviteter og klubliv i lokalsamfundet. Det samarbejde er nu vokset til 63 klubber i AGF Klubsamarbejde. Og spørger man samarbejdsklubberne selv, så er de overordentlig tilfredse med samarbejdet med AGF.

En nylig afsluttet spørgeundersøgelse blandt samarbejdsklubberne giver et indblik i et samarbejde, der har udviklet sig positivt i de senere år.

For eksempel svarer 49 procent af klubberne, at deres syn på AGF klubsamarbejdet er blevet mere positivt i det seneste år. Kun ni procent mener, at deres syn er blevet mindre positivt. Resten har et uændret syn på samarbejdet.

Den øgede tilfredshed vækker naturligvis glæde hos René Frost, der er chef for klubsamarbejdet i AGF.

- Det er selvfølgelig et bevis på, at vi gør noget rigtig, der har vakt genklang ude i klubberne. Vi har øget vores kommunikation med klubberne og har mange møder og en god dialog i det daglige. Naturligvis er der meget, vi stadig kan gøre bedre. Men det arbejder vi på hver eneste dag, og det er dejligt, at de små skridt bliver bemærket ude i klubberne, siger René Frost.

AGF mere åben
Fornylig var AGF's Superligahold på besøg i tre samarbejdsklubber, der alle fejrede 100 års jubilæum. Det er en meget synlig markering af samarbejdet, men undersøgelsen viser også, at de klubber, der ikke får besøg af Superligaholdet, også har oplevet en større synlighed.

Således siger 54 procent i undersøgelsen, at de oplever, at AGF Klubsamarbejdet er blevet mere synlige i deres klub. Samtidig siger samtlige klubber, at de oplever AGF som en mere åben klub. 20 procent svarer "meget mere åben", mens 80 procent svarer "mere åben" på spørgsmålet: "Føler du AGF er blevet en mere åben klub de sidste to år".

- Det skal altid være sådan, at enhver klub, der har et samarbejde med AGF skal føle, at vi er åbne og synlige. Så de svar er vi rigtig glade for, siger René Frost, der dog også ser rum for forbedringer.

- Vi kan se i undersøgelsen, at - selv om klubberne synes vi er blevet mere åbne - så er der også en del, der efterspørger, at vi lytter endnu mere. Vi kan også i undersøgelsen se, at der er klubber som ikke får benyttet alle tilbuddene i samarbejdet - enten på grund af manglende tid, eller fordi de ikke finder tilbuddene relevante. Det skal vi også se på, hvordan vi kan gøre bedre, tilføjer René Frost.

Klubsten
Det nyeste tiltag i AGF Klubsamarbejdet er en klubsten, der er en fysisk manifestation af samarbejdet. De første sten er kommet ud i klubberne. For eksempel i Viby IF. På stenene er navnene på de spillere, der er vokset op i den respektive klub og som senere har fået kampe for AGF's bedste hold.

Klubstenen bliver i de kommende år udrullet til alle klubberne i AGF Klubsamarbejdet.

Udover 63 klubber i AGF Klubsamarbejde har AGF også 20 såkaldte senior-samarbejdsklubber, der er et samarbejde med fodboldklubber uden en ungdomsafdeling.