Kampplakater

Plakat 1990

 

 

Plakat, der reklamerer for 1.-divisionskampen mellem AGF og Brøndby den 26. august 1990.

Torben Christensen var AGF's målscorer i opgøret, som AGF tabte med 1-2, mens udekampen fire måneder tidligere var sluttet 1-1. Her havde Søren Andersen lige efter pausen bragt AGF i spidsen. Sæson 1990 var den sidste sæson, hvor den bedste fodboldrække blev benævnt 1.-division, eftersom Superligaen blev etableret fra og med sæson 1991. AGF indgik i slutningen af 1980'erne et sponsorsamarbejde med Den Blå Avis, der som noget nyt indebar reklamer på ryggen af spilletrøjerne og desuden udmøntede sig i denne kampplakat.

Plakaten er udført i airbrush af grafikeren Frederik Risom, der var ansat på Den Blå Avis, hvor han blandt andet designede avisens forsider.

Airbrush er en maleteknisk påføringsmetode, hvor man bruger en fyldepenlignende sprøjtepistol til at påføre kontrollerbare mængder af luft og maling mod en overflade. Teknikken var i 1990 for så vidt angår plakater allerede forældet og således retro, eftersom teknikken havde sin storhedstid fra slutningen af 1930'erne til 1950'erne, hvor den var meget benyttet til filmplakater og illustrationer til tidsskrifter og andre tryksager.

 

plakat 1

 


 

Plakat 1995

Plakat der reklamerer for superligakampen mellem AGF og OB den 19. marts 1995, i hvilken AGF's målmand Lars Windfeld scorede direkte på udspark mod Lars Høgh i OB-målet.

 

Øverst til venstre tiljubles Martin Jørgensen af Palle Sørensen, Lennart Bak, anfører Henrik Mortensen og Dennis Siim for sin udligning mod Fremad Amager den 28. august 1994, en kamp AGF vandt 2-1.

 

De to jublende AGF'er til højre på plakaten er Palle Sørensen og Håvard Flo, der jubler over førstnævntes scoring til 4-0 i opgøret mod OB den 23. oktober 1994, i øvrigt Håvard Flos debutkamp i hvilken han scorede AGF's to første mål i 5-0-sejren

plakat 2