Scrapbøger / udklip

Tre af flere udklipsbøger som har tilhørt AGF'eren Aage Rou Jensen (1924-2009).

 

Aage Rou Jensen var aktiv på AGF's førstehold fra 1942-1961 og holdets anfører i den gyldne periode i 1950'erne, hvor han var med til at vinde 4 danske mesterskaber og 3 pokalfinaler. I 11 sæsoner i træk deltog Aage Rou Jensen i alle holdets kampe, og han blev noteret for 410 førsteholdskampe og 89 mål.

 

Han var Danmarks anfører i 12 af sine 30 A-landskampe og scorede her 11 gange.

 

I 1961 modtog han AGF's hæderstegn i guld og samme år udkom hans biografi med titlen "Aldrig færdig med fodbold". I 1963 fungerede han som holdleder for AGF-holdet og fra 1964 til 1967 var han formand for fodboldafdelingen.

 

Udklipsbøgerne indeholder både avisudklip og originale pressefotos om AGF og det danske landshold. Efter Aage Rou Jensens død blev udklipsbøgerne overdraget til AGF af Aage Rou Jensens familie

 

 

scarpbøger


 


 

Udklipsbog omhandlende AGF i sæson 1986.

 

Udklipsbogen i såkaldt folioformat (43 x 45,5 cm) er i 1986 ført og samlet af førsteholdets daværende holdleder og nuværende AGF-fodboldambassadør Herluf Vestergaard, og indeholder avisudklip og programmer for sæsonen hvor AGF blev dansk mester.

 

I 6-7 sæsoner førte Herluf Vestergaard sådanne udklipsbøger over hver sæson, som til førsteholdets afslutningsfest sidst på året blev givet til den spiller, som Herluf Vestergaard mente var den bedste spiller i sæsonen. Det vil sige, at det ikke nødvendigvis var den officielle årets spiller, der fik den. Ved afslutningsfesten blev den uddelt som sidste hædersbevisning og var altid blandt spillerne omgærdet med stor forventning.

 

Udklipsbogens sorte ark havde Herluf Vestergaard selv fra sin virksomhed som reklamefotograf. Når sæsonen var slut, blev arkene med de indklæbede udklip fra sæsonen bragt til bogbinderiet Bogform i Jægergårdsgade 48. Her blev det hele samlet med et kraftig papomslag og navnet på spilleren, der skulle have bogen, blev trykt nederst på forsiden. Herluf Vestergaard husker at indbinding og tryk kostede cirka 300 kroner pr. bog, men bogbinderiet var også kendt for sin kvalitet og blev ledet af den velanskrevne bogbinder Helle Stisen.

 

Bogen blev, som det fremgår af forsiden, i 1986 tildelt Thomas Andersen, der i 2011 forærede den til AGF, i forbindelse med at 1986-holdet var samlet i anledning af 25-års jubilæet for mesterskabet."

 

Thomas Andersen var en hårdtarbejdende midtbanespiller, der kom til AGF i netop 1986, og han var i fire sæsoner fast mand på midtbanen. Han er i dag medlem af AGF's fodboldambassadørkorps.

  


scrap 1986 1

scarp 1986 2

 


 

scarp 86 3


 


 

Udklipsbog om AGF i 1976 ført af Steffen Olesen, nuværende formand for AGF's fodboldudvalg.

 

Bogen indeholder udklip om sæsonen 1976, hvor AGF spillede i 2.-division, den næstebedste række, og sluttede sæsonen som nummer 2 efter Frederikshavn fI og således rykkede op i 1.-division, den bedste række.

 

På det ene af opslagene kan man se Flemming Bamse Jørgensen underholde inden en hjemmekamp, og på det andet referat fra kampen den 13. juni mod Herfølge, som AGF vandt 3-0. Henrik Bechmann-Møller scorede to gange, det ene på straffespark og Henrik Mikkelsen scorede til 3-0 inden pausen.

scrap 1971