En fremsynet bestyrelse valgte i midten af 1930'erne at flytte AGF's træningsanlæg til Fredensvang, som den dag i dag er rammen for fodboldtræningen.
Fodbold blev optaget på programmet i AGF i 1902, og i 1911 fik klubben sit første klubhus og baner ved Dalgas Avenue. Anlægget var kommunalt ejet og blev derfor delt med andre klubber - blandt andre AIA, AFC og Århus 1900.
I AGF's bestyrelse opstod efterhånden et ønske om at blive herre i eget hus, og derfor købte klubben i 1935 14 tønder land i Viby. Udflytningen affødte protester hos mange medlemmer, der mente, at området lå for langt væk. Den fremsynede ledelse holdt dog fast i beslutningen, og efter et større forarbejde, som blandt andet indebar, at medlemmerne i timevis gik og fjernede sten fra banerne, kunne anlægget i 1941 tages i brug.
Den officielle indvielse fandt dog først sted året efter - helt præcist d. 15. juni 1942. Området fik navnet Fredensvang efter gården Fredensgård, som lå på den anden side af Chr. d. X's Vej.
Baneanlægget bestod i starten af to baner - nuværende bane 1 og 2 - samt et klubhus med tilhørende inspektørbolig. Efter nogle år med baneinspektør Ejnar Knudsen blev Rasmus Rou Jensen - far til den senere navnkundige AGF-spiller Aage Rou Jensen - ansat til at passe anlægget. Der gik ikke mange år, før Ras Rou blev en institution i AGF. Hans arbejdskraft var formidabel, og udover kærlig pleje af banerne stod han også for rengøring, tøjvask og kiosksalget - samt den almindelige opdragelse af spillerne. Ingen - fra miniputspilleren til førsteholdsspilleren - vovede at skyde genvej over en af fodboldbanerne. En regel, som i bedste Ras Rous ånd eksisterer den dag i dag på Fredensvang.
I AGF's guldalderperiode i 1950'erne var billetindtægter fra kampe i hovedstaden (dengang delte klubberne entréindtægterne) med til at finansiere en løbende udvidelse af anlægget. Flere baner kom til, og klubhuset blev udvidet.
I 1960'erne opførte klubben en ny inspektørbolig på hjørnet af Terp Skovvej og Midtagervej, men den blev dog solgt igen i 1990, da en stort anlagt koncert på den daværende grusbane regnede væk og derfor kastede klubben ud i økonomiske problemer.
I dag består Fredensvang af et stort klubhus, fire græsbaner, to minibaner samt en kunstgræsbane, der blev anlagt i 2005.