Premier League-klub tester AGF-keeper

Af: BJ - 1. marts 2013, kl. 12:03

AGF's talentfulde U19-målmand Thomas Hagelskjær skal i næste uge på et prøvetræningsophold i den engelske traditionsklub Everton FC.

Talentet er indiskutabelt og potentialet stort hos U18-landsholdskeeper Thomas Hagelskjær, der vogter buret for AGF's U19-hold og ofte deltager i træningen med Superliga-holdet. Tidligere har den tyske Bundesliga-klub Werder Bremen haft bud efter ham, og nu er det Premier League, der kalder. Nærmere bestemt Everton FC, hvor han fra mandag til fredag i næste uge får mulighed for at vise sig frem for klubbens målmandstræner, den tidligere engelske landsholdskeeper Chris Woods.

Everton har fulgt Hagelskjær med stor interesse, siden han debuterede på U16-landsholdet for to år siden. Senest overværede Liverpool-klubbens skandinaviske scout Bryan King, der selv har en fortid som målmand på højeste niveau i England og som målmandstræner for blandt andet Manchester United og Benfica, flere af AGF's træningspas på træningslejren i Portugal, hvor Hagelskjær imponerede.

- Der er tale om en meget seriøs henvendelse fra Everton, der har et indgående kendskab til Thomas' målmandskvaliteter. Derfor har vi sagt ja til, at han får denne spændende udfordring, der helt sikkert vil gavne hans udvikling, siger sportschef Brian Steen Nielsen.

Tidligere på måneden forlængede 18-årige Hagelskjær sin aftale med AGF, så den nu løber til sommeren 2015. Den unge keeper har spillet i AGF i fire år. Inden da var han en del af en talentfuld årgang 95 i samarbejdsklubben HEI, som også talte de nuværende AGF-spillere Marcus Solberg, Oscar Scott Carl og Christian Dam.