AGF skriver kontrakt med Thøgersen

Af: BJ - 16. november 2015, kl. 10:18

AGF har indgået en treårig ungdomskontrakt med Daniel Lønborg Thøgersen, der spiller på klubbens U17 Liga-hold.

To spillere fra AGF's lovende årgang 2000 - Benjamin Hvidt og Søren Gustav Bugge Jepsen - er allerede på kontrakt, og nu er en tredje spiller føjet til denne liste. Det drejer sig om 15-årige Daniel Lønborg Thøgersen, der spiller venstre back for U17 Liga-holdet og med i bruttotruppen til det nye U16-landshold.

Ifølge talentchef Anders Madsen passer Thøgersen godt ind i den talentprofil, som AGF scouter ud fra.

- Daniel har mange af de kompetencer, vi leder efter. Han er stærk i det boldbesiddende spil, han er spilintelligent, og han har en dynamik i sit spil, der gør, at han er et aktiv frem ad banen fra sin position som venstre back. Vi arbejder med hans 1-mod-1, som klart er et af de områder, han skal udvikle sig på. Og så har han en spidskompetence i at lave gennemløb på modstandernes kæder. Det er de fem parametre, vi måler vores spillere på i vores talentudvikling, og der scorer han rigtig højt. Så det er en spiller, vi synes har et spændende potentiale på en position, der kan være svær at finde dygtige spillere til, siger Anders Madsen.

Han understreger i samme ombæring, at det for den nyslåede kontraktspiller fortsat kræver hårdt og stor viljestyrke at slippe gennem nåleøjet.

- Daniel er startet inde på U17 Liga-holdet i de kampe, han har været til rådighed, og han har gjort det godt. Men det er vigtig at pointere, at der er lang vej endnu fra dér, hvor Daniel er nu, til han en dag skal være på vores førstehold, som selvfølgelig er målet. Men han har også en evne til at lære, og det gør, at han er i stand til at tackle de udfordringer, han møder, og lægge på sit spil, siger Anders Madsen

Daniel Lønborg Thøgersen startede med at spille fodbold i samarbejdsklubben Brabrand som syvårig og havde blandt andre sin far, Michael Thøgersen, som træner. Som U12-spiller skiftede han til AGF og har gennemgået en positiv udvikling, der nu påskønnes med en ungdomskontrakt.

- Det er mega fedt, og noget jeg har kæmpet for. Nu bliver det så belønnet, og det er jeg stolt over, siger Thøgersen.

Udover sin far fremhæver han især to trænere, som har stor andel i hans udvikling.

- Jeg synes, jeg har udviklet mig rigtig godt i min tid i AGF. Specielt under Allan K. Jepsen, som jeg havde som U14-spiller og nu igen som U17-spiller. Jeg kan godt lide, at han stiller store krav til os. Han spillede selv venstre back i sin fodboldkarriere, og er god til at lære fra sig og give gode råd. Også Morten Mølkjær, som jeg havde som U15-spiller har haft stor betydning for min udvikling og lært mig meget, siger Thøgersen, der drømmer om en dag at komme til at spille i Premier League og helst for favoritklubben Manchester United.