Vi er i pokalfinalen!

AF: BJ - 21. april 2021

Efter en yderst dramatisk pokalsemifinale, der først definitivt blev afgjort med Elmars Bjarnasons udligning til 2-2 i 90. minut, indløste AGF torsdag aften billet til finalen i DBU Pokalen d. 5. maj.

Uha, det holdt hårdt - men det holdt! AGF var længe på hælene mod et velspillende AaB-mandskab, der jagtede den 2-0-føring, Glen Riddersholms tropper havde med fra den første pokalsemifinale. Nordjyderne fik også bragt balance i regnskabet, men takket være en flot kraftanstrengelse lykkedes det hjemmeholdet at kæmpe sig tilbage i kampen og score to gange til slutresultatet 2-2. Avancementet til pokalfinalen var en kendsgerning, og en infernalsk jubel brød ud i Ceres Park. Ja, en eufori, som man skal 20 år tilbage for finde tilsvarende - dengang AGF senest spillede sig i en pokalfinale.

Opgøret, der blev overværet af 14.094 tilskuere, blev indledt med fansang af Thomas Helmig og en imponerede tifo, der fyldte hele C-tribunen.

Forventningerne var enorme i Ceres Park - og om det var det, der hæmmede spilerne i kampens indledning skal her være usagt. I den første halve time så det i hvert fald mere end svært ud for hjemmeholdet, der slet ikke kom ind i kampen. Et velspillende AaB-mandskab dominerede totalt, og allerede efter små ti minutter kunne Jannik Pohl have bragt gæsterne foran, men hans afslutning i helt fri position røg over mål.

Også Thomas Enevoldsen havde føringsmålet for sine fødder i det 18. minut, men hans afslutning mod fjerneste stolpe strøg lige forbi mål. Få minutter senere var det Rasmus Würtz' tur til at forsøge sig fra distancen, og Steffen Rasmussen måtte ud i fuld længde for at redde forsøget fra AaB-anføreren. Det trak op til en AaB-føring, og den kom i det 26. minut. En aflevering i dybden bragte Thomas Enevoldsen alene med Steffen Rasmussen, og den chance udnyttede AaB-angriberen til at gøre det til 0-1.

Gæsternes føringsmål så ud til at være et wake up-call for hjemmeholdet, og mod halvlegens slutning kunne både Duncan og Jønsson have bragt balance i regnskabet. Duncan afsluttede ved forreste stolpe på et indlæg fra højre, men skuddet blev blokeret til hjørne. Kort efter havde Jens Jønsson en dobbeltchance i fri position foran mål, men i begge tilfælde reddede Nicolai Larsen. AaB's føring holdt således halvlegen ud.

Fra anden halvlegs start forsøgte AaB igen at tage initiativet, og det resulterede blandt andet i en del hjørnespark. På et af disse udbyggede Nicolaj Thomsen føringen, da han sendte en returbold i netmaskerne. Nu var den samlede stilling fuldstændig lige - og opgøret helt åben.

Nede med 0-2 virkede det som om, at der kom en trodsreaktion hos hjemmeholdet - og blot fire minutter efter Thomsens scoring steg optimismen i Ceres Park, da Kenneth Emil Petersen sendte et indlæg fra Danny Olsen i eget net. 1-2.

Reduceringen gav AGF-spillerne fornyede kræfter, og der blev fightet og løbet for at holde AaB stangen. Trods overvægt i boldbesiddelse kom nordjyderne ikke frem til de helt åbenlyse scoringsmuligheder, der kunne give dem overhånden. Og i stedet lukkede og slukkede Elmar Bjarnason ballet i det 90 minut, da han sendte et indlæg fra indskiftede Kim Aabech i netmaskerne. 2-2 og vild jubel i Ceres Park. Ja, euforien og forløsningen var så stor, at fans løb ind på banen. Kampen blev kortvarigt afbrudt, men da den blev genoptaget kunne AGF-mandskabet køre det uafgjorte resultat hjem og dermed indløse billetten til pokalfinalen 5. maj i Parken.

Det er 20 år siden, vi sidst var i pokalfinalen. Nu er vi tilbage! I troede vi var døde og borte…

Kampfakta:
AGF - AaB 2-2
0-1: Thomas Enevoldsen (26')
0-2: Nicolaj Thomsen (52')
1-2: Kenneth Emil Petersen, selvmål (56')
2-2: Elmar Bjarnason (90')

Tilskuere: 14.094

Advarsler:
AGF: Morten 'Duncan' Rasmussen
AaB: Kasper Pedersen, Rasmus Würtz, Jakob Ahlmann

AGF:
Steffen Rasmussen - Dino Mikanovic (70: Jesper Lange), Niklas Backman, Josip Elez, Daniel Christensen - Daniel A. Pedersen - Elmar Bjarnason, Jens Jønsson (79: Kim Aabech), Danny Olsen, Stephan Petersen (46: Alexander Juel Andersen) - Morten 'Duncan' Rasmussen

AaB:
Nicolai Larsen - Patrick Kristensen (82: Gilli Rólantsson), Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann (70: Frederik Børsting) - Rasmus Jönsson, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen - Thomas Enevoldsen, Jannik Pohl (60: Lukas Spalvis)

Koncernpartnere

+