Benjamin Hvidt rykkes op i AGF's Superliga-trup

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 14. juli 2016, kl. 9:20

Den 16-årige midtbanespiller bliver en fast del af A-truppen, hvor han får nr. 22.

Benjamin Hvidt, der tidligere på måneden forlængede sin aftale med AGF til sommeren 2019, har i foråret og i opstarten til den nye sæson jævnligt trænet med A-truppen. Det kommer nu til at ske på mere fast basis, idet AGF's sportslige ledelse har valgt at rykke U17-landsholdsspilleren op i A-truppen.

- Benjamin har alle forudsætninger for at blive en rigtig god spiller, men han har også stadigvæk en masse, han skal lære, og vi har stor tålmodighed med ham. Hans talent er dog åbenlyst, og derfor har vi valgt at give ham muligheden for at blive en fast del af førsteholdstruppen, hvor vi vil arbejde med at forløse hans potentiale. Hans alder er ikke afgørende i den sammenhæng. Vi synes, han har kvaliteterne, og opgaven bliver nu at løfte ham til næste niveau, siger sportschef Jens Andersson og tilføjer:

- At han kan tage dette skridt i så ung en alder er en fjer i hatten for AGF's ungdomsafdeling og de trænere, der har haft med Benjamin at gøre. Kolind/Perstrup, hvor Benjamin startede med at spille fodbold, har også en stor del af æren for hans udvikling, og det er i det hele taget en god historie for vores klubsamarbejde.

Cheftræner Glen Riddersholm ser frem til at arbejde endnu mere koncentreret med Hvidt, men understreger samtidig, at midtbanespilleren også fortsat vil være tilknyttet U19-holdet.

- For Benjamin vil det være en stærk kombination af et tæt samarbejde mellem førsteholdet og talentafdelingen. Det er ikke sådan, at Benjamin kun skal være på førsteholdet. Vi har brug for at stimulere og udvikle ham på forskellige niveauer med forskellige fokusområder, fordi han er så dygtig en spiller, og de spillere, vi har med det største talent, skal vi stille de største krav til. Det gør vi bedst i et tæt samarbejde med talentafdelingen. Han vil komme til at træne med A-truppen i stor udstrækning, og i det omfang han gør sig fortjent til det måske være med i kamptruppen, men han får sin primære gang og spilletid omkring U19 og reserveholdet. Så må vi se, hvordan udviklingen går. Det handler ikke om alder, men om modenhed og parathed, når han bliver sat i spil, siger Glen Riddersholm.

Talentchef Anders Madsen glæder sig over forfremmelsen af ungdomsspilleren.

- Benjamin har vist, at han kan begå sig, når han træner med A-truppen, og derfor er det kun helt naturligt, at han nu knyttes endnu tættere til A-truppen. Men det vil fortsat være sådan, at hans fodboldmæssige hverdag både vil byde på senior- og ungdomsfodbold, og i fællesskab vil vi skabe de bedste rammer for Benjamin, siger Anders Madsen.

Benjamin Hvidt, der stadigvæk har alderen til U17-fodbold, spillede i foråret for U19 Liga og var i slutningen af sæsonen et par gange udtaget til Superliga-holdet. Han fik sin uofficielle debut i træningskampen mod Lyngby forleden, hvor han blev sendt på banen med små ti minutter igen. Han starter efter sommerferien i 1. G, og hans træning i AGF vil tage højde for, at han også kan passe sin skolegang.